21 fotó, ami alapján jó ötletnek tűnik, hogy Magyarország visszalépett az olimpiarendezéstől

Így, hogy az olimpia rendezéstől hivatalosan is visszalépett Magyarország, tulajdonképpen okafogyottá vált azon vitatkozni, hogy megérte-e volna avagy sem. Mi sem kívánunk ebben állást foglalni természetesen, inkább csak néhány ,,felemelő” pillanatképpel megemlékezünk róla, hogy miért is tűnik jó döntésnek a visszalépés ténye, hiszen tegyük a szívünkre a kezünket és valljuk be, akadnak még itt-ott formai hiányosságok az országban…

Amíg a trolibuszokat az utasok tolják, (mint abban a régi jó szakállas viccben) addig talán az olimpia gondolata sem olyan égetően fontos.

Más országokban talán meglepődnének rajta, ha valaki hasonlóképpen próbálna meg – nem is tudom…elbugázni vagy csak simán elszállíttatni – egy autót, de nálunk nem.

De hogy valami pozitívum is legyen, a repülőtéri mosdóban például már minden adott volt hozzá, hogy ‘megneveljük’ kicsit az olimpia okán ideutazó tudatlan nyugati embereket.

Bár a magyar ember talán természeténél fogva is kissé mogorva és kedvtelen, de legalább tudunk nevetni olyan dolgokon, melyet más országok lakói nem biztos, hogy poénként értelmeznének.

Más országokban a Valentin-nap nem feltétlenül állami-szintű ünnep, nálunk azonban az önkormányzatok is szívesen ajándékoznak, még akár egy sima Valentin-nap alkalmából is.

Magyarországon még a sötét nagyuraknak sem megy olyan jól a sora, nem ritka, hogy kéregetniük kell a napi betevőért.

Persze azért akadnak dolgok, melyekre kifejezetten büszkék vagyunk.

A magyar nyelv nem könnyű, és habár kézenfekvő lett volna mondjuk, hogy néhány, az olimpia miatt ideutazó német turista a Google fordító segítségével próbáljon meg eligazodni a hétköznapokban, melegen ajánljuk nekik, hogy NE tegyék.

Külön tanfolyamokat kellett volna tartani a külföldi olimpikonoknak, hogy az ,,elsősegély doboz” teljesen mást jelent egy magyar paraszt embernek, mint a világ bármely más pontján.

Akadnak olyan magyar ‘óvaintések’, melyeket hiába fordíttattunk volna le angolra a világ legjobb tolmácsaival és fordítóival, sosem hangoztak volna olyan jól és érzékletesen, mint a mi gyönyörűséges anyanyelvünkön.

Van még egy olyan hely a Földön, ahol villamospótló villamosok járnak?!?

Akad olyan táblánk, melyet nem biztos, hogy tanít a nemzetközi KRESZ…?

Sokat kellett volna fejlődnie az ország angol tudásának, hogy biztonságosan megrendezhető legyen az olimpia.

Az ‘apró betűs részek’ országa vagyunk, ezt időbe tellett volna elsajátítaniuk az ideutazóknak…?

A határtalan bölcsességek nemzete vagyunk, ezt azért mondjuk jó lett volna megmutatni másoknak is.

A Moszkva téri óra körüli felfordulás jó példa volt arra, hogy az olimpia rendezés talán még túl nagy falat lett volna ennek a dicső nemzetnek.

Bár első ránézésre úgy tűnhet, ez valójában nem egy izlandi gejzír, ez csak a mi jó ‘öreg’ Széll Kálmán terünk, dicső pillanatainak egyikében.

Bármennyire is ellenségeskedőek vagyunk egymással, a nehéz időkben mégiscsak képes összefogni a Magyar, erről azért példát vehettek volna páran.

Plakátozásban ugyan verhetetlenek vagyunk, de minden igyekezet ellenére, sokszor még ez is kevésnek bizonyul.

Tömegközlekedésünk mottója: lassan, de biztosan.

Végezetül egy tanulságos kép így a végére: amíg ehhez hasonló módokon próbáljuk ,,foltozgatni” magunkat és az országunkat, addig talán valóban felesleges olimpiát vagy bármi más hasonlót rendeznünk.

betöltés...