Ezerszer hallottad már ezt a dalt, de mégsem tudtad, hogy ki énekli. Nem ilyen énekesre gondoltál!

Bizonyára sokszor hallottad már a “Somewhere Over The Rainbow”, című dalt, de valójában kevesen tudják, hogy ki énekli. Az ő neve Israel “IZ” Kamakawiwo’ole.

Azok az emberek, akik személyesen ismerik, “szelíd óriásnak” nevezik, mert Izrael tömege 343 kg és 190 cm magas. Azonban a gigantikus testalkata ellenére nagyon barátságos és szelíd ember, és nagyon szeret énekelni. Kedvenc hangszere a kis ukulele, és annak ellenére, hogy ez a kis méretű hangszer óriási kontrasztban van a testalkatával, de mindenkit lenyűgöz, amikor játszani szokott vele.

Izrael nem a mértéktelen étkezése miatt hízott meg, hanem egy betegséggel küzd, amely halála végéig kísérni fogja. Hazájában, Hawaii-ban is nagyra becsülik és értékelik. Amikor betegsége miatt 38 éves korában elhunyt, akkor Hawaii-ban az együttérzés jeléül az összes zászlót levették. Ekkora megtiszteltetésben csak 3 embernek volt része. Temetésén tízezer ember gyűlt össze a Csendes-óceánnál, hogy végső búcsút vegyenek tőle, miközben hamvait a tengerbe szórták. Izrael mindössze 38 évet élt, de sikerült hátrahagyja ezt a dalt, amely olyan könnyed, mint az Ő lelke és személyisége volt.

betöltés...