A kórházi dolgozók sorfalat állnak tiszteletük jeléül, mielőtt a szerveit felajánló beteget végleg lekapcsolják a gépekről

A világ minden táján, minden országban vannak olyan családok, akik kétségbeesetten várják, hogy egy szeretettük megkapja a várva várt szervet. Az ügy keserű iróniája az, hogy amikor teljesül a kívánságuk, az csak azért van, mert egy másik család elveszített valakit.

Valószínűleg ezért, a szervadományozás mindig érzékeny téma marad. Ha egy ember szervdonor lesz, az azt jelenti, hogy potenciálisan az élet ajándékát adhatja valaki másnak, bár ezt nem mindig egyszerű az adományozó családjának elfogadni.

Az idahoi St. Louis Meridian Egészségközpont orvosi szakemberei nagyon jól tudják, hogy milyen nehéz lehet az emberek számára aláírni, hogy szeretteik egyik szervét valaki másnak adományozzák.

Természetesen az érem másik oldala az, hogy akkor is ott vannak és látják, mit jelent ez annak az ember családjának, aki megkapja a szükséges adományt. Annak hagyománya ebben a kórházban, ahogy a kórházi személyzet kifejezi tiszteletét a szervadományozók felé, miközben végigtolják őket a folyosón, az utóbbi időben meglehetősen felkavarta az állóvizet az interneten.

Ezt a “Tisztelet sétája” -nak nevezik, és az élet ünnepének képei gyorsan terjednek az interneten. A kórházi személyzet sorfalat áll az intenzív osztály és a lift között húzódó folyosón azzal a céllal, hogy végső tiszteletet adjon valakinek, aki szerveit adta az arra rászorulóknak.

A hagyományt néhány évvel ezelőtt Deb Compton, a St. Luke kórház intenzív osztályának vezetője indította. A St. Luke honlapja alapján azonban már más helyeken is megfigyelhető:

“Azoknak az embereknek a családja és barátai, akik az élet végső ajándékát adták, nagyra értékelik a személyzet tiszteletét és együttérzését. Egy különösen megható „Tisztelet sétája” során a Magic Valley-ben egy szervadományozó felesége azt mondta két kisgyermekének: “Ez az édesapád hősi üdvözlése a mennyben.”

“Ezekre a családokra és szeretteikre a Tisztelet Sétája mély benyomást tesz, és remélhetőleg egy pillanatnyi békét biztosít a gyászukban. Nem csak a szerettek számára értékes pillanatok ezek, de alkalmat biztosít a beteg gondozó csapatának is, hogy kifejezze saját érzéseit. ”

Bizonyság
Egy Lara Leigh Vick nevű Facebook felhasználó megjegyzést fűzött a bejegyzéshez, és kijelentette, hogy testvére, Paul adományozta oda a szerveit. Nővéreként, ez egy nehéz időszak volt számára, de mint ápoló tudta, hogy ez a helyes.

“Tudjuk (családként), hogy egészséges szervdonorként Paul sok életet mentett meg a halálával. Ápolóként, ez egy keserédes pillanat számomra, tudva, hogy a testvérem segített másoknak élni… de mégis, hiányzik a testvérem, aki túl korán halt meg. ”

Az alábbi megható videóban megtekintheted a St. Luke kórház személyzetének “Tisztelet sétáját”:

Nos, engem megríkatott. A szervadományozás egy második esélyt ad az embereknek az életben, és ennél semmi sem inspirálóbb.

Ha úgy gondolod, hogy a kórház munkatársai jogosan ünneplik azokat, akik úgy döntöttek, hogy másoknak adományozzák szerveiket, oszd meg ezt a cikket a Facebookon!

betöltés...