A tini fiú anyja majdnem meghalt mellrákban – olyan melltartót talált fel ami milliók életét mentheti meg

Mikor Julian Rois Cantu 13 éves volt, mikor édesanyját már másodszor diagnosztizálták mellrákkal. Több éven keresztül harcolt a rákos betegséggel és végül is mindkét mellét amputálni kellett.

-Túl későn vették nála észre a betegséget. Az édesanyám mindkét mellét elveszített és az életét is majdnem.

Julian rájött, hogy a világon több millió nő számára lenne hasznos, ha a rákos betegséget időben lehetne diagnosztizálni. Igaz, hogy a nőket rendszeresen behívják rákszűrésre, néha olyan apró a változás, hogy nem lehet észrevenni.

Ezért a mexikói tini fiú úgy döntött, kitalál egy melltartót, ami több millió nő életét mentheti meg.

Az EVA melltartóba több mint 200 érzékelő van beépítve, melyek segítségével a mellrák korai stádiumban felismerhető. A melltartót egy héten kb 60-80 percen keresztül kell viselni, ez idő alatt a szenzorok információt gyűjtenek össze a mellekről. A melltartó felismeri a bőr minőségét, színét, vérellátottságát, hőmérsékletét. Az összes információt bluetooth-on keresztül elküldi a számítógépünknek vagy a mobil telefonunknak. A melltartó viselője így majd figyelheti, hogy változás van-e az adatokban.

Julian 17 éves volt, amikor cégét megalapította. A cég neve Higia Technologies. A lehető legtöbb életet szeretne ezzel az ötlettel megmenteni.

Ma Julian 18 éves, a cég pedig egyre nő. Cége nem olyan régen nyert díjat a Global Student Entrepreneurship Awards megmérettetésen. Remélhetőleg Julian új melltartó ötlete több millió ember életét menti meg az elkövetkezendő években.

Szeretnél még többet megtudni Julian újításáról? Nézd meg a lenti filmet, bár spanyolul van de feliratozva is meg lehet nézni.

betöltés...