7 biztos jel, hogy a szervezetedben méreganyag van

Mi városi emberek olyan jól el tudunk vegetálni egy közepesen rossz kapcsolatban, közepesen rossz munkahelyen  közepesen szar egészséggel. Autóversenyekkel összehasonlítva csak roncsderbinek nevezhető egy átlagember egészsége, annyi baja van. Hullik a haj, büdös a száj, gombás a köröm, 30 felett hirtelen kiragyásodnak a nők, havi több alkalommal fáj a fej, romlik a látás, allergia és még sorolhatnánk. Ez van. De ez nem normális. Ha betegnek nem is érezzük magunkat, van 7 biztos jele annak, hogy a szervezetünk méreganyagokkal van tele, attól megszabadulni nem nagyon tud. Vannak persze a böjtellenzők, akik valamiért, tényleg nem értem miért, azt állítják, hogy a böjt felesleges, meg a mindenféle tisztítókúra az baromság, mert a szervezetünk képes arra, hogy önmagát gyógyítsa, alkalmazkodik mindenhez és kész.

Oké, nekik azt üzenem, hogy semmi gond, éljék tovább az életüket és ne is gondoljanak arra, hogy létezik a szervezetnek egy olyan ideális állapota, amikor minden nap frissnek, energikusnak, jókedvűnek érezzük magunkat. Amikor erőtől duzzadunk és azt érezzük, hogy mindent elbírunk. Amikor az étvágyunk jó, rendszeres a székletünk, nem vagyunk se túlsúlyosak, se túl vékonyak. Amikor a hajunk csillog, a szemünkkel együtt. Van ilyen. És ennek ellenpólusaként van 7 biztos jele annak, hogy nem abban az állapotban vagy és jelzésértékkel  üzen a szervezeted, hogy ugyanmár, figyeljél rá jobban oda.  Lássuk melyek ezek.

1. Krónikus fáradtság

hamar elfáradsz bármilyen fizikai tevékenységtől vagy esetleg egy átlagos sétától? Reggelente hosszabb alvás után is rendszeresen úgy ébredsz, mint akit agyonvertek? Munka közben tompa vagy és általában megtalál a délutáni álmosság? Csak a kávé és az energiaital segít?  Nem, ez nem normális. És igen, eszerint a társadalom jó részének a szervezete álmos, mert a tested másra fordítja az energiát éppen és nem ad neked önmagától kellő lendületet. Pedig képes rá!

2. Makacs súlygyarapodás vagy stagnálás, kemény diéták ellenére is

Hiába számolod a kalóriákat, semmi sem történik, vagy éppen folytatódik ugyanaz a tempó. Egyre szűkebbek a nadrágjaid és kellemetlen a testedben lenni. A háttérben hormonproblémától kezdve sok minden állhat, egy biztos: nem vagy a topon egészségügyileg, még akkor sem, ha semmilyen más tüneted nincsen. És azért nem, mert a szervezeted képes rá, hogy ideális súlyodnál legyél. Persze vannak alkati dolgok,vastag bokájú lány ne akarjon vékony bokájú lenni, erős csontozattal és magassággal ne akarjunk nádszálkisasszonyok lenni. Mert ilyenkor jön az a mondás: hogy légy önmagad. Te csak K. Katalinként tudsz boldog és teljes életet élni. Ha Te K. Katalin vagy és M.Évára akarsz hasonlítani, akkor hülye vagy. Nem fog menni.

3. Rossz lehelet

Nincs megoldás, csak a rágó, meg a gyakori fogmosás, és igazából, még az sem segít. Az emésztési parák mellett annak a jele is lehet, hogy a máj küzd vadul, hogy megszabaduljon a felgyülemlett méreganyagoktól a szervezetben.

4. Székrekedés

Reggelente nincs magától székleted? Csak a kakicigi segít kakikávéval? Nem, ez se normális, még akkor sem, ha én pl. dolgoztam már olyan helyen, ahol mind az összes kollégának ez volt a szokása. Annyi minden gyűlik össze ilyenkor az ember beleiben, úgy képzeljétek, hogy csak áll és áll ott, megakadályozva a normál és természetes bélmozgást, annyira, hogy már nem is nagyon mozog. Köszönhető ez a vegyszeres kajáknak, a tartósítószereknek, az adalékanyagoknak, amit nem 1, nem 2 nap kirakni magunkból, hanem van, hogy makacssága miatt évekre is megtelepszik bennünk.

5. Túl érzékenyen reagálsz bizonyos illatokra és nem vagy áldott állapotban

6. Izom- és ízületi fájdalmak – sport nélkül, csak úgy

7. Bőrproblémák

A legjobb jelzés arra, hogy a szervezeted valamit ki akar dobni magából, de te nem tudod, hogy mi az. Persze, nehéz manapság ép bőrrel megúszni a szmogos városi napokat, de az aknék, a mitesszerek, ekcéma, pikkelysömör mind azt jelzik, hogy a tűréshatárodon átléptél, innentől pedig a belső küzdelem marad a szervezetednek.

Megoldás:

– Támogasd a májad! Igyál sok pitypangteát, máriatövis kapszulát szedj kúraszerűen, rágogass gyakran petrezselymet. Ez utóbbit ne felejtsd le néha kipiszkálni a fogaid közül. Mindegyik segít a májnak az öngyógyító folyamatok felgyorsításában.

– Rengeteg víz, legjobb, ha a citromos vizet is beiktatod.Napi 3-4 liter. Garantáltan kimos, átmos.

– Egy kis torna, mindenkinek kell. Mindenki tudja. Én is. És sokszor én sem csinálom. Oké, most babát várok, nem nyomaszt annyira a lelkiismeret, de azért örülök, hogy nem híztam el úgy mint egy disznó, mert alkalomadtán megmozgattam fáradt végtagjaimat.

– Szerezzetek be egy nyelvkaparót és fogmosás során a lepedéket távolítsátok el a nyelvetekről. Nem tudjátok mennyit számít, amíg nem csináljátok. Kevesebb szuvas fog, nem sárgulnak annyira a fogak és még a lehelet is kellemesebb.

– Probiotikum, kefír, kombucha tea, joghurt – támogasd az emésztésed!

– Természetes bőrápoló szerek: felejtsétek el a szuper illatos testápolókat, parabéneket, sulfátokat, és kezdjétek el kiművelni magatokat mérgező adalékanyagokból. Csak azért, mert gyógyteát isztok, attól még ha a reklámokban látható tömegcikkeket választjátok, és a bőrötökre kenitek, ahonnan elég könnyen fel tud szívódni, bármilyen meglepő is, az ugyanúgy csak gyűlik az évek során és rakódik le bennünk. Ez van. Sima kémia az egész.  Fedezzétek fel a natúrkencék izgalmas világát, az illóolajokkal kikevert szezámolajat testmasszázsra, és még sorolhatnám.

Hajrá a toxin mentes életért!

betöltés...