8 ijesztő kép, aminek hátborzongató háttértörténete van

Képek, amelyeknek a háttértörténete annyira ijesztő, hogy horrorfilmbe illene. A vér is megfagy bennem némelyik felvételtől… Valóban felkavaróak a képek, csak akkor olvass tovább, ha biztos vagy benne, hogy szeretnéd látni ezeket az élet által írt tragikus történeteket.

Columbine középiskola, 1999. A fotón bal oldalon, fent két srác tartja úgy az ujjait, mintha fegyvert fognának – nem sokkal később tényleg meg is tették, kivégezve 12 osztálytársukat, egy tanárt és 24 további embert.

Miért vág ilyen komor arcot a 17 éves Tyler Hadley a saját házibuliján? Talán azért, mert röviddel a parti előtt megölte a szüleit, akiknek holttestét ekkor még a hálószobában tartotta. Az ok csupán annyi volt, hogy mindennél jobban vágyott a bulira, amit anyja és apja valószínűleg nem engedtek volna meg neki. A srác életfogytiglant kapott.

Amikor egy férj a feleségét akarta lefotózni Ausztrália partjainál, búvárkodás közben, de egy hullát is sikerült lencsevégre kapnia a háttérben…

2014 októberében kigyulladt egy szélturbina Hollandiában. A tetején álló két munkás egymást átölelve várta a halált. Szívet tépő felvétel.

Egy Fülöp-szigeteki politikus, Reynaldo Dagsa a családjával szilveszterezett, amikor lelőtték. A fotó bejárta a világot, mert a férfinak nemcsak hogy sikerült lekapnia a gyilkost, hanem ez a fotó nyomra is vezette a hatóságokat.

Kalifornia, 1975. A két tesó haja a levegő elektromos töltete miatt áll égnek, amin jól szórakoznak. A következő pillanatban viszont villám csap le oda, ahol állnak. Ők csúnyán megégtek, de túlélték, harmadik társuk – aki valószínűleg a fotót készítette – meghalt.

Valószínűleg ez az utolsó fotó, amely John Lennonról készült, 6 órával halála előtt. A képen épp egy rajongójának ad autogramot. A férfinek, aki hat órával később lelőtte a zenészt.

1998 augusztusában Észak-Írországban, Omagh városkában készült ez a fotó. A következő pillanatban bomba robbant abban a piros autóban, ami mellett az apuka áll, kislányával a nyakában. Az IRA-hoz köthető merényletben 29 ember halt meg, köztük a fotós is. Apa és gyermeke túlélték.

betöltés...