Ilyen hosszú lesz a tél? Ekkor köszönt be majd az igazi tavasz

Nem fest túl fényesen az előrejelzés.

Hosszú tél

Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de annak ellenére, hogy még csak január eleje van, mi már nagyon unjuk a hideget. Alig várjuk a tavaszt, ezért kíváncsiságból megnéztük a szezonális előrejelzést, ám egyelőre nem mutat semmi kecsegtetőt.

A 2018-as tél kimondottan hosszúra nyúlt, ha még emlékszel, április elején is esett a hó tavaly. Úgy tűnik, idén sem ússzuk meg, az AccuWeather szerint ugyanis 2019-ben is meglehetősen későn indul majd a madárcsicsergős, virágos évszak.

Tavaszi előrejelzés

Az előrejelzés azt mutatja, hogy egészen március végéig csupán 12-13 fok körüli csúcshőmérsékletre számíthatunk, az igazi tavasz majd csak április közepén köszönt be.

Nagyjából tavaly is ez volt a helyzet, és úgy fest, idén se lesz másképp. 20 fok fölé pedig május előtt nem megy a hőmérő higanyszála, így ha valaki például utazást tervezne, érdemesebb ettől a hónaptól időzítenie a kiruccanást.

Hidegrekord

Már megdőlt a hidegrekord, kedd hajnalban Vásárosnaményben ugyanis mínusz 18,6 fokot mértek. A január továbbra is hidegnek és csapadékosnak ígérkezik, hol hó, hol eső áll majd a boldogságunk útjába.

A fehér táj persze gyönyörű és nagyon jól mutat Instagramon, de a cidri csak a meleg lakásban, forró kakaó társaságában élvezhető.

betöltés...