10 étel, amit örökre el kell felejtened, ha lapos hasat szeretnél

Néhány élelmiszer, melyek fogyasztását mellőzzük, ha lapos hasra vágyunk!

Mindannyian lapos hasra vágyunk titkon, de köztudott, hogy a hasi zsírpárnáktól a legnehezebb megválni. Ennek érdekében próbáljuk meg az egészséges táplálkozási szokásokat előtérbe helyezni. Az alábbiakban bemutatunk néhány élelmiszert, melyek fogyasztásával akadályokat gördítünk az áhított lapos és feszes has útjába.

1. Kerüljük az alkohol fogyasztását!

Ugyanis legtöbbjük gazdag kalóriákban, és hozzájárul az étvágy növeléséhez is. Mindannyiunk számára ismerős az a kép, amikor egy üveg sör mellé feltétlenül szükségét érezzük valami rágcsálnivaló fogyasztásának is…

2. Hagyjunk fel a cukrozott üdítő italok fogyasztásával!

Még a csökkentett kalóriával rendelkező változatuk is káros a szervezetünkre nézve, hiszen lassítja az anyagcserét, és ezáltal felhalmozódnak a szervezetben a zsírok.

3. Ne vásároljunk rágógumit!

Mert valahányszor rágózunk, az íny, az agy és a gyomor olyan jeleket kap, amelyek felkészítik őket az étkezésre. Ezen túlmenően az íny beindítja a gyomorsav túltermelését, és ennek következménye az éhségérzet lesz.

4. Alkalmazzunk sószegény étrendet!

Ne feledjük: a cukor és a só bevitelt kis mennyiségekre kell korlátozni, különösen, ha magas vérnyomásban szenvedünk. A magas nátriumtartalmú élelmiszerek ártalmasak az egészségre, mivel olyan folyadékokat is tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a hasi zsírtól való megszabadulást.

5. Vegyünk búcsút a gyorséttermi ételektől!

Nem titok, hogy a gyorséttermei fogások túl sok kalóriát tartalmaznak, ami különböző egészségügyi problémákat okozhat, és nem segít egyáltalán a hasi zsírpárnáktól való szabadulásban.

6. Felejtsük el a majonézt!

Ha salátarajongók vagyunk, akkor tudnunk kell, hogy a majonéz 80\%-ban zsírokat tartalmaz, ezért inkább fogyasszunk helyette zöldségpürét vagy paradicsom szószt.

7. Mondjunk nemet a sült burgonyára is!

Ez, mint minden sült élelmiszer, szivacshoz hasonlóan viselkedik, mely felszívja a telített zsírokat.

És hisszük vagy sem, a telített zsírok befolyásolhatják az agy működését, minek eredményeként akár 30 burgonyát is elfogyaszthatunk, anélkül, hogy észrevennénk.

8. Ne együnk fagylaltot!

Hiszen az nyilvánvaló, hogy a cukorban gazdag élelmiszerek hasi zsírrá alakulnak át a szervezetben.

9. Ne együnk puffadást előidéző ételeket!

Ezek az élelmiszerek bélgázok termelődését okozzák, mely kellemetlen lehet számunkra.

10. Ne essünk a „cukormentes „élelmiszerek hálójába!

A cukor helyettesítésére szánt édesítőszerek, csak a diabéteszben szenvedők számára nyújtanak megoldást, egyébként ez is hozzájárul a hasi zsírpárna gyarapodásához.

betöltés...