A tudósok felfedik, hogyan lehet az álmokat irányítani, valamint csökkenteni a stresszt és a szorongást

Ha valaha is láttad az Eredet című filmet, akkor valószínűleg ismered a tudatos álmodás fogalmát. A tudatos álmodás az, amikor egy ember tisztában van azzal, hogy álmodik. Ez egyfajta hibrid állapot az alvás és az ébrenlét között. Úgy tűnik, hogy egy tudós megtalálta a módját arra, hogy ezt az állapotot jó célokra használja fel.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a tudatos alvás hogyan segíthet nekünk a stressz, szorongás és más pszichológiai problémák kezelésében. Nézd meg, mit találtunk!

Az agyi aktivitás hasonlóságokat mutat a tudatos álmok és a pszichózis között. Tehát alapvetően, amikor egy álmot látsz, ugyanúgy érzed magadat, mint egy pszichológiai rendellenességgel küzdő ember. Furcsán hangzik, igaz? Ez a tudás arra a következtetésre vezette a tudósokat, hogy az álmok irányítása nagyon terápiás lehet.

Általánosságban véve a tudósok azt állítják, hogy:

– A rémálmoktól szenvedő embereket néha meg lehet tanítani, hogy tudatosan álmodjanak, így tudatosan ébredhetnek fel.

– Felépítheted saját álmaidat, hogy azok olyanok legyenek, amilyet szeretnél. Képzeld csak el, milyen lenne olyan gyönyörű pillanatokat megtapasztalni, melyek olyanok, mintha valódiak lennének! A testet befolyásolják a tudatos álmodás eseményei, és pozitív érzelmeket kap, amelyek segítenek a stressz és a szorongás kezelésében.

– Sőt, a művészek inspirálódhatnak az álmokból. Mindannyian emlékezzünk Mengyelejevre és a kémiai elemek táblájára, amelyeket alvás közben látott.

Átviheted magadat egy gyönyörű szigetre egyszarvúakkal, repülhetsz vagy szupersztár lehetsz. Te vagy az álmaid főnöke. Ha figyelmes vagy alvás közben, az segít, hogy boldogabbnak érezd magadat, és csökkentheti a stresszt és a szorongást.

Biztosak vagyunk benne, hogy kíváncsi vagy arra, hogyan kezdd el a tudatos álmodást! A folyamatot álom inkubációnak nevezzük. Napközben be kell gyakorolnod egy jelenetet a fejedben, hogy éjjel az álmaidban megjelenhessen.

Ha egy bizonyos problémát akarsz álmodban megoldani, akkor lefekvés előtt gondolj rá. Legyen ez az utolsó dolog a fejedben, mielőtt elalszol. Például, ha ez személyes probléma, gondolj arra a személyre, akivel konfliktusba kerültél. Ha olyan művész vagy, aki elvesztette a múzsáját, képzelj el egy üres vásznat. Alvás közben az öntudatlan elméd megpróbál megoldást találni.

Az is jó, ha álom naplót vezetünk. Ébredés után azonnal írd le álmaidat, hogy később ne felejtsd el őket. Lassan meg fogod találni a közös jeleket az álmaid között.

Minden este, közvetlenül elalvás előtt, ismételd meg: „Tudatában leszek annak, hogy álmodom.” Ez segít kimozdítani a tudatosságból.

A technológiák nagyon gyorsan működnek, és a tudósok még egy tudatos álmodó készüléket is létrehoztak nekünk! A fej elektromos stimulációján alapszik, és azt mondják, hogy 100\% -ban biztonságos.

A kutatások bebizonyították, hogy az álmok elősegítik az érzelmeink és félelmeink feldolgozását. Ha nyitott vagy a tudatalatti elmére, megtalálhatod a békét önmagadban, gyógyíthatod a lelki traumát, és ennek eredményeként csökkentheted a stresszt és a szorongást.

Tapasztaltál már tudatos álmodást? Szeretnéd irányítani az álmaidat? Kérjük, írd meg véleményedet kommentben!

betöltés...