Ha túl lustának érzed magad ahhoz, hogy kikelj az ágyból, az az intelligencia jele is lehet

A kísértés, hogy ágyban maradj és kivegyél egy szabadnapot, néha mindenkit utolér, de a legtöbben leküzdjük. A lustaságból még semmi jó nem származott, főleg, mikor reggel az egész világ kezdi a napot. Mégis lehet egy jó oldala annak, ha te inkább tovább aludnál. A tudomány szerint ugyanis ez az intelligencia jele lehet.

Amikor reggel nem akarsz felkelni, valójában a génjeiddel ellenkezel

Egy tanulmányban arról írnak, hogy régen az emberek korán feküdtek és korán keltek. Az ettől való eltérés, hogy nem akarod korán kezdeni a napot, valójában azt mutatja, hogy jobban alkalmazkodsz a modern életvitelhez. Ez önmagában jele az intelligenciának.

Az ilyen fajta lustaság egyfajta kezdeményezőkészséget mutat. Ha szeretnénk inkább a testünkre és nem az ébresztőóra parancsszavára hallgatni, azt jelzi, függetlenek, önállóak vagyunk. Ezért van az, hogy akik inkább tovább aludnának, azok nagyobb eséllyel találják meg a saját szenvedélyüket, és sokkal inkább képesek saját megoldásokkal előállni.

Ha többet szeretnénk aludni, azt jelzi, megvan az alapvető logikánk, és értjük az ok-okozati összefüggéseket.

Az éjjeli baglyok boldogabbak, mint a korán kelők

Egy egyetemi tanulmány során 1229 férfi és nő alvási szokásait és annak társadalmi-gazdasági hatásait vizsgálták. Azok, akik éjfél körül feküdtek le és reggel 8 után keltek fel, azaz az éjszakai baglyok általában nagyobb jövedelemmel rendelkeztek, és jobb körülmények közt, magasabb életminőségben éltek, összehasonlítva a korán kelőkkel.

Sajnos ez nem jelenti azt, hogy egyszerűen átalhatjuk az életünket. Azok ugyanis, akik 12 vagy több órát töltöttek ágyban, azaz legalább a nap felét, nagyobb eséllyel haltak meg idő előtt. A legkisebb kockázat azoknál állt fenn, akik 8 órát aludtak.

Az alvás nagyon fontos része az életünknek. Sem a túl sok, sem a túl kevés nem jó belőle. És a legjobb az egészben: ahhoz, hogy egy jót aludj, nem kell zseninek lenned – erre mindannyian képesek vagyunk.

betöltés...