17 rejtélyes internetes felfedezés, amelyeket szakértők magyaráztak meg

A természet kritikussá tett minket, ami azt jelenti, hogy amikor látunk valamit, ösztönösen elkezdjük elemezni azt a dolgot és célját. Ez vonatkozik bármire is, például amikor nagymamánk szekrényében találunk valamit, vagy ha egy fényképet kapunk a drónunktól – szokatlan dolgokat láthatunk szinte bárhol. Legtöbbször nem tudjuk megmagyarázni, mik ezek, de a 21. században csak készítünk róla egy fényképet, és rögtön magyarázatot kérhetünk az internetes közösségtől.

Nagy érdeklődéssel néztük azokat a szokatlan dolgokat, amelyek internet-felhasználókkal történtek a mindennapi életükben.

1. „Állatorvosok. Éreztem egy kemény daganatot egy mentett macska rutin vizsgálata során, rögtön tudtam, hogy idegen test, és röntgenfelvételeket készítettem – valamilyen fémből készült. Eltávolítottam, de nem vagyok biztos benne, mi ez? A csont nem mutat bizonyítékot az ütés okozta károsodásra.”

Válasz: Ez egy 22-es kaliberű golyó. Tekintettel a deformációk nagyságára és a csontok sérülésének hiányára, szinte biztosan valami máson ment keresztül, mielőtt odajutott volna ahova.

2. „Ezt találtam az Apple Maps alkalmazásban. Valami a munkahelyi garázsom felső szintjén.”

Válasz: Ez egy pókdaru, amely nagyon gyakori az építkezéseken, ahol szűk területeken kell gépeket átvinni, mint egy többszintes garázsban. Egy ponyvával van lefedve.

3. “Apósom ezt találta a dolgai között, és nem vagyunk teljesen biztosak benne, hogy mi ez …”

Válasz: Ez egy konzervnyitó üdítőitalos dobozokhoz, amikor még nem volt rajtuk nyitófül. Az egyik széle mentén lyukasztott egy háromszög lyukat, majd a másik oldalon egy másikat, hogy az ital simán folyjon.

4. „Ezek a furcsa mezők a Sacramento repülőtértől északra találhatók. Nagyon szeretném tudni, hogy mi a céljuk.”

Válasz: Ez a Natomas-medence védelmének része. Ezek mesterséges mocsarak, amelyeket élőhelyként hoztak létre a helyi sólymok, daruk stb. számára. Víz túlfolyóként is szolgál a helyi mezők számára, öntözéshez stb.

5. Találtam 3 palackot, amelyek tele vannak ezekkel a furcsa színű téglákkal, rugóval a belsejükben. Zsírosak és könnyen megolvadnak. Nem égnek és nincs szaguk. ”

Válasz: Ez töltőanyag lávalámpához. A rugó alul marad, és az izzó felmelegíti. A paraffin pedig csak lebeg a vízben.

6. „A páciensem ezt az ágya alatt találta. Mi az? Esetleg puszta óvatosságból el kellene égetnem?”

Válasz: Ez a Sárgás fojtópók (Dysdera crocata), egyfajta pók, amely megeszi az ászkákat. Ez határozottan döglött.

7. „A gyerekeim ma furcsa dolgot hoztak a medencéből. Természetesen azt mondtam nekik, hogy ez egy földönkívüli tojása, és itt az ideje, hogy megírják a végrendeletüket, de én is tudni szeretném, mi ez.”

Válasz: Ez egy olyan zselatin kapszula, amelyben vitaminokat és gyógyszereket árusítanak. Amikor a vízbe kerül, puha, ragadós és nagyobb lesz.

8. „Mire használják ezt a serpenyőt?”

Válasz: Raclette sütésre használják.

9. „Gyanúsan néz ki, de úgy tűnik, hogy van célja. Mire jó ez?”

Válasz: Ez egy hóember készlet: az orr, a szemek, a száj és a gombok.

10. „Mire valók ezek a kórházak kültéri területein?”

Válasz: Ezek vészhelyzeti zuhanyok. Az érintett személy (vegyi anyag kiömlések, laboratóriumi balesetek stb.) meghúzza a kart a tetején, és langyos víz fog rá folyni a zuhanyfejből (fent) és a lábbeli permetezőből (lent). A zuhanyok időtartama 15 teljes perc.

11. “Ez a dolog volt a kollégám KFC italában.”

Válasz: Ez a szódagép fúvókája. Lehet, hogy leesett.

12. “Ilyen dolgok vannak az egész norvég hegységben. Mik ezek?”

Válasz: A 20. század elején az emberek ezeket a „szekrényeket” komposzt, és a havas utak szórására használt föld és homok tárolására használtak. Ettől gyorsabban megolvadt a hó, és az utakat könnyebben meg tudták tisztítani. Manapság ez már nem más, mint egy turisztikai attrakció.

13. „Ezt a nagymamám lakásában találtam. Ez egy hatástalanított bomba vagy valami más?

Válasz: Úgy néz ki, hogy ez egy második világháborús, 81 mm-es akna. Lehetséges, hogy még mindig működőképes, szóval csak óvatosan!

14. „Mi ez a nagy lyuk, amely általában a tejes dobozok oldalán található?”

Válasz: Csökkenti a nyomást. Valójában ez egy olyan intézkedés, amellyel megőrizhető a tej, ha hirtelen leesik vagy megfagy.

15. „Mi a tábla célja?”

Válasz: Ez azt jelenti: „Ne ijeszd meg a flamingókat.” Nagyon sok ember rájuk ijeszt, hogy elrepüljenek, csak azért, hogy jó képet készíthessen róluk.

16. „Jelenleg Észak-Karolinában, Nags Head strandján vagyok. Úgy tűnik, hogy rángatózik és kissé mozog. Bármilyen ötlet?”

Válasz: Meztelen tengeri pillangónak hívják.

17. „Mi ez? A kenyérpirítómnál találtam. Kérlek, ne mondd, hogy ez egy csótány levedlett bőre!

Válasz: „Hú, haver – ez úgy néz ki, mint egy csörgő-kígyó farka …” És valóban az volt az!

Mesélj nekünk a szokatlan dolgokról, amelyeket láttál. Akartad valamilyen módon használni őket?

betöltés...