10 milliomos, akik nagyon különbözőek voltak a karrierjük kezdetén

Olyan korban élünk, ahol nem kell, hogy gazdag szüleid legyenek, ahhoz, hogy a világ elitjének részévé válj. Ma, egy tehetséges diák is ébredhet híresként egy induló vállalkozás bevezetése után, és egy közönséges vállalkozó is meggazdagodhat egy az életéről szóló valóságshow-al. Természetesen az életük és az emberek kinézete a híressé válásuk előtt és után nagyon különböző.

Találtunk néhány régebbi képet a milliomosokról, akiket ma mindenki ismer.

Elon Musk

Elon Musk 9 éves korában megtanulta, hogyan kell programozni, és 28 évesen adta el az első induló vállalkozását (307 dollárt ért), 30 éves korában megalapította a PayPalt, és 32 éves korában megnyitotta Tesla Motors. Egy évvel korábban megalapította a SpaceX-ot, és azt állította, hogy a közeljövőben gyarmatosítani fogja a Marsot. Most 47 éves, igazán sikeres mérnök, vállalkozó és milliárdos – és úgy tűnik számunkra, hogy valóban gyarmatosítani fogja a Marsot!

Bill Gates

A fiatal Billnek nem volt sok sikere az iskolában – a főiskolán, nem ment be minden órára, és a második éve után kicsapták. De továbbra is szerette a programozást. Valójában annyira szerette, hogy 21 éves korában barátja, Paul Allen és ő megalapították saját cégüket, a Microsoftot.

2018-ban a Forbes magazin világ legbefolyásosabb embereit felvonultató listáján hetedik helyezett – Vladimir Putin, Donald Trump és a pápa után.

Kris Jenner

Nem számít, mennyit kritizálták, nem tagadhatjuk, hogy ez a nő megcsinálta a saját karrierjét. Az édesapja mérnök, az édesanyja háziasszony volt, ő pedig légiutas-kísérőként dolgozott. De mindig is egy igazán jól szervezett ember volt. Ezek a képességek lehetővé tették számára, hogy megnyissa saját üzletét, miután feleségül ment egy híres ügyvédhez, Robert Kardashian-hoz. Nemcsak a pénzt használta jól, hanem egy promóción is dolgozott: egy valóságshowt mutatott be 7 gyermekéről, akik mindannyian karriert futottak be, köszönhetően anyukájuknak.

Larry Page és Sergey Brin

1995-ben a képen szereplő két tehetséges srác a standfordi egyetemen találkozott egymással. Elkezdtek beszélgetni, megvitatták a számítógépes technológiákat, és barátok lettek. Valamivel később úgy döntöttek, hogy egy olyan kutatási projektet indítanak, amely hamarosan (1998-ban) a mai kor egyik legerősebb vállalata lett, a Google Inc.

Mark Zuckerberg

Kevés ember nem ismeri a Harvard Egyetem pszichológiai szakának 19 éves hallgatója történetét, aki létrehozta a Facebook-t. Valószínűleg jól ismered a történetét nélkülünk is, így csak annyit mondunk, hogy még csak 34 éves. Ő a legfiatalabb milliárdos a történelemben, és a Forbes szerint a világ 13. legbefolyásosabb embere.

Tim Cook

Egy nyugodt és határozott diák az Alabama Egyetemről a legnagyobb számítógépes cégnél, az IBM-nél találta meg első munkáját. Ezután dolgozott néhány vezető pozícióban az Intelligentelectronics-nál, Compaq-nál, és persze az Apple-nél. 1998-ban kezdett dolgozni az Apple-nél, és Steve Jobs jobb keze, majd halála után a vezérigazgatója lett.

Richard Branson

Richard Branson mindig szerette a botrányt. Az iskola befejezésekor az igazgató azt mondta neki, hogy vagy börtönbe kerül, vagy milliomos lesz, és igaza volt. Sir Richard Branson ma az egyik legismertebb ember, a Virgin Group transznacionális vállalat társalapítója, milliárdos és egy sokoldalú vicces fickó.

Susan Wojcicki

Susan Wojcicki az egyik legszebb példája azoknak a nőknek, akik sikeres karriert futottak be az IT területén. Ő volt a Google első marketingmenedzsere, és ő volt az, aki javasolta a Google-nak, hogy vásárolja meg a YouTube-ot. 2014 óta ő a YouTube vezérigazgatója.

Steve Wozniak

A mosolygó ember a bal oldali fotón mindig is egy kreatív mérnök volt. Például, egyszer megtervezett és kialakított egy kommunikációs rendszert 6 gyermek hálószobájához a szomszédos házakban, hogy beszélhessen a barátaival anélkül, hogy elhagyná a házat. 20 évvel később ugyanez a személy Steve Jobs-al együtt megalkotta az első Apple számítógépeket.

Kinek a története lepett meg leginkább? Mondd el nekünk hozzászólásban.

betöltés...