Ez a világ 10 legkisebb országa, amiről valószínűleg, eddig te sem hallottál

Földrajz órán meg kellett tanulni az országokat a fővárosokkal együtt. Némelyikünket már akkor levert a víz, hogy mennyi van. Pedig nem is gondolnánk, de több mint 200 ország vesz minket körül, és ezek némelyikéről még nem is hallottunk. Vannak szupermini országok, amiknek a lakossága csupán pár családból áll. A leginkább ismert miniállamnak azonban a Vatikán szoktuk megnevezni. De vannak annál kisebb országok is.

1.

Palau

Palau Köztársaság egy szigetország, amely több mint 300 különböző méretű szigetből áll. A Föld talán egyik legcsodálatosabb helye, mivel tele van egyedülálló,ritka növényekkel és állatokkal, területei pedig rengeteg védett állatnak ad otthont. Az ország talán egyik leglátványosabb része a tó, ahol rengeteg medúza található, több mint 2 millió.

2.

Niue

A Csendes-óceán déli részén fekvő kis szigetállam. A gyönyörű kilátás ellenére nem éppen egy turisztikai hely. Nagyon rá van utalva a külföldi segélyekre, amiket leginkább Új-Zélandtól szokott kapni. A főváros is leginkább egy falu, ahol kb. 600-an laknak. A szigetnek azonban van reptere és szupermarketje. Igaz, ezekből csak egy-egy.

3.

Saint Kitts és Nevis

Az állam két szigetből áll: Saint Kitts és Nevis. Az egyik fő jövedelmforrás, a gazdasági állampolgársági program. Ha valaki rendelkezik 250 000 dollárral, befektethet a cukoriparba, ezáltal megkapja Saint Kitts állampolgárságát. Van egy másik módja is az állampolgárság megszerzésének: 400 000 dollár értékű ingatlant kell vásárolni.

4.

Hutt River Fejedelemség

Leonard Casley alapította, aki új és független államnak nyilvánította. Ez a kis miniállam rendelkezik saját pénzzel, bélyegzővel és útlevéllel is. Önállóságát egyetlen állam sem ismerte el. Látnivalói közé tartozik I.Leonard, Hutt hercegének mellszobra több helyen is megtalálható.

5.

Tuvalu

Tuvalu a világ egyik legkisebb és legszegényebb országa.

6.

Nauru

A legkisebb szigetországnak minősül, valamint büszkélkedhet a legkisebb független köztársaság címmel. Igazából nincs fővárosa, de még tömegközlekedése se. Az egyik legelképesztőbb dolog, hogy kis területe ellenére rekordot állított fel,mivel lakosságának 70\%-a túlsúlyos.

7.

Seborga Fejedelemség

Olaszországban található ez kis miniállam, amit I.Marcello őméltosága alapított. Tulajdonképpen nem más,mint egy falu közel a francia határhoz. Ami pedig a legelképesztőbb, hogy hadserege is van, ami 3 főből áll: a honvédelmi miniszter és két őr.

8.

Molossiai Köztársaság

Kevin Baugh alapította az egyesült államokbeli Nevadaban. Lakossága Baugh úr családjából áll,3 kutyából, egy macskából és egy nyúlból. Saját nemzeti himnusszal, jelképpel és zászlóval rendelkezik. Az állam területén halálbüntetés jár a súlyos bűntettekért. Saját útlevele, de még űrprogramja is van.

9.

Málta szuverén katonai rendje

Rómában nemcsak a Vatikán létezik,mint miniállam, hanem Málta szuverén katonai rendje is. Területe igazából három háztömbből áll, amelyből kettő Rómában egy pedig Máltán található. Saját pénznemük, bélyegjük, honlapjuk, útlevelük de még rendszámuk is van.

10.

The Principality of Sealand

Sealand egy el nem ismert miniállam. Ez nem más, mint egy tengeri emelvény 6 mérföldre Nagy-Britannia partjaitól. Sealand-nek van egy önjelölt uralkodója, Regent herceg, és bárki lehet itt gróf,báró pár száz fontért.

betöltés...