10 filmes trükk, amit mi sosem veszünk észre

Amikor neki állnak filmet forgatni, mindenre próbálnak figyelni a rendezők. A legapróbb részletekre is odafigyelnek, ami a sima néző számára sokszor fel sem tűnik. Persze, ebből lesznek a viccesebb-viccesebb bakiparádék, de most mi teljesen más részletekről fogunk írni.

  1. A rossz fiúk nem használnak Apple termékeket.

Rita Johnson a közelmúltban készített egy szokatlan összeállítást, melyben rávilágít arra, hogy csak a jó fiúk használnak Apple termékeket. A cég egyébként nem akadályozza meg termékei felvonultatását a filmekbe, csupán egy kikötése van, rossz karakter nem használhatja.

2. A 3D filmeknél kezdetben szédültek az emberek

A legtöbbször az a probléma , hogy az agyunk nem tudja feldolgozni a látottakat. A szemek úgy próbálnak reagálni, mintha valódi, fizikai tárgyak lennének. Pont ezért, mivel az a szem izmai így megfeszülnek, fejfájás és szédülés lép fel. Erre rájöttek az alkotók is,így egyre kevésbé alkalmazzák ezt a technikát már .

3. A horrorfilmekben szereplő gyermekek sokszor nem tudják, miről szól a film

Mivel sokszor nem időrendi sorrendben veszik fel a jeleneteket, így fogalmuk sincs arról, hogy milyen filmben is szerepelnek. A zene és a többi effekt utólag jön hozzá. Sok horrorban szerepelt gyermek saját maga mondja el, hogy nem is tudta milyen filmben szerepel.

4. A filmelőzetesek a reklámügynökségek készítik

Az előzetesek elkészítésére a rendezők speciális cégeket kérnek fel, akik ezeket megalkotják. Mivel nem nagyon jók marketingben, így nem tudják, hogyan készítsenek olyan előzetest, ami mindenképp bevonzza a nézőt a mozikba.

5. A csontok törése

Ahhoz, hogy hasonló hangot idézzenek elő, mint a csonttörés, sárgarépát és zellert törnek ketté.

6. Az effektekkel készített jelenetek a legnehezebbek

A tükrös jelenetek a legnehezebbek, mivel ezeket olyan szögből kell felvenni, hogy ne látszódjon se a kamera, se a producer. Ezeket általában többször veszik fel.

7. Egy speciális cég biztosítja a havat

A hollywood-i filmekben alkalmazott hó az esetek 98\%-ban műhő. Ezt általában a Snow Business cég biztosítja. Igazi hóval nehéz dolgozni, mivel rendkívül gyorsan olvad. Ennek ellenére vannak olyan filmek, amiket Kanadában vesznek fel.

8. Ha a statiszták a kamerába néznek, ki is rúghatják őket

Mindegyik film alkalmaz statisztákat, de nekik tilos a kamerába nézni, ha mégis így történik, akkor kirúghatják őket .

9. Ritkán használnak igazi ételt

A Harry Potter első részében az összes étel igazi volt, de mivel gyakran kellett lecserélni, így változtattak a koncepción. Utána a részekben már gyantából készült ételek borították el az asztalt.

10. A speciális effektekhez zöld háttér kell

Ma már alig van olyan film, amiben ne lenne valamilyen speciális effekt. A háttér azért zöld, mert leginkább ez esik messze az emberi szem színétől, mégse lesz gond azzal, ha valakinek pl. zöld a szeme.

betöltés...