10 mindenki által ismert logó, aminek a valódi jelentését kevesen ismerik

Nagyon sok logónak van rejtett tartalma, aminek a jelentésével nem sokan vannak tisztában. A formák, színek, szavak összessége olyan titkos információkat foglalhatnak magukba, melyeknek eredetét csak az alapítók ismerhetik illetve, akik közvetlen kapcsolatban álltak velük. Ha eddig nem tudtad volna, hogy a francia Peugeot márkának miért oroszlán formájú a logója vagy, hogy a Skoda elsőre megfejthetetlen szimbóluma mit is ábrázol, akkor itt az ideje, hogy megtudd az igazságot.

Mostani posztunkban ismert cégek logót szedtük össze és jó néhány érdekes információt is róluk.

1, Peugeot

Amikor megalapították a Peugeot akkor még semmi köze nem volt a gépkocsigyártáshoz. Valójában a márka acél és szerszám árusítására épült. Abban az időben oroszlán logóval ábrázolták azoknak a termékeknek az erősségét és élességét, melyeket a társaság értékesített.

2, Unilever

A gigantikus fogyasztási cikkeket gyártó multinacionális cég logóján belül láthatjuk azoknak a termékeknek az emblémáját, melyeket árusítanak. A 25 ikon mindegyike valami fontosat képvisel a vállalat számára. Például láthatjuk a szépségápolást képviselő hajat illetve szájat.

3, Skoda

Az általunk ismert Skoda emblémát 1926-ban hozták létre. A logó valójában egy tollakkal és nyíllal ellátott indiai fejdíszt ábrázol. Az ötlet eredete mind a mai napig titkos, viszont sok spekuláció ütötte fel a fejét az évek alatt. Többen úgy gondolják, hogy a haladást és az innovációt szimbólizálja

4, NBC

Ennek a népszerű amerikai csatornának a színes logója valójában egy absztrakt pávát ábrázol. Az eredeti emblémát, 1956-ban hozták létre, hogy a színes TV megjelenését reprezentálják vele. Ezzel azt remélték, hogy az emberek több televíziót fognak venni. Az NBC az elsők között volt, akik ilyen típusú termékeket értékesítettek.

5, Quiksilver

A Quiksilver logóját a japán festő, Hokusai műve ihlette. A logó egy tájfun által generált hullámból és a Fuji-hegyből áll, mely a kiválóságot és az eredetiséget szimbolizálja.

6, Roxy

A Roxy a Quiksilver anyacég leányvállalata, ahol fiatal nők számára terveznek divatos ruhákat. A logó két tükrözött Quiksilver logót foglal magába, melyet két kéz fog szívecske alakban közre. A szív formájának célja az volt, hogy nőies érzést adjon a márka számára.

7, Tostitos

A népszerű tortilla chips márka logójának közepén 2 embert látunk, akik Tostitos chipset esznek salsa szósszal. Ennek az volt a célja, hogy megmutassa, hogyan hozza össze az embereket ez az étel.

8, Museum of London

Noha a logó nem más, mint egy színes, véletlenszerű alakzatok gyűjteménye a hozzáértők, tudják, hogy ennek sokkal több jelentése van. A logó London földrajzi területét ábrázolja, mely az évek során egyre nagyobb lett, ahogy London terjeszkedett.

9, Hershey’s Kisses

Ha közelebbről megvizsgáljuk a csokoládé márka logóját, láthatjuk, hogy a „K” és az „I” betűk között pontosan olyan forma van, amilyen alakú maga a csokoládé.

10, Baskin Robbins

A híres fagylaltlánc logójában a színek nem csak véletlenszerűen jelennek meg. A rózsaszínű betűk a márka által kínált 31 fagylalt ízét szimbolizálják. Ezt azért csinálták, mert 1953-ban nagyon ritka volt, hogy ennyi íze van egy cégnek.

Te tudtál ezeknek az eredetéről?

betöltés...