12 viselkedési forma, amire az igazi nők vágynak az igazi férfiaktól

Régen teljesen más volt a férfiak és a nők kapcsolata, akkoriban még tudták, hogy mi is az a kölcsönös tisztelet. Annak idején rengeteg illemszokás volt, amit a férfiak olyan természetesnek vettek, mint a levegővételt. Nyilván nem azt szeretnénk sugallni, hogy a mai világban nincsenek udvarias, illemtudó, tisztességes és becsületes férfiak, csak nagy mértékben csökkent a számuk. Igaz, azt sem tagadhatjuk, hogy most már egyre kevesebb az olyan hölgy is, aki megérdemelné a fent említett bánásmódot. Sajnálatos módon olyan lett a társadalom, mintha a nők és a férfiak helyet cseréltek volna, ez pedig nagy mértékben megnehezíti azt, hogy újra olyan etikettszokások térjenek vissza, mint a kézcsók, az ajtó nyitás, a tömegközlekedési eszközökön való hely átengedés és még sorolhatnánk.

Mostani cikkünket azért hoztuk létre, hátha a társadalmunk elgondolkodik ezen az egész helyzeten és fontolóra veszi a változást, na meg megérti a lenti képek és tények mondanivalóját.

1, Évekkel, évtizedekkel ezelőtt a férfiak fontosnak tartották, hogy mindig minden körülmények között tiszteljék a nőket és kedvesek, illemtudóak legyenek velük. Kezet csókoltak nekik és vitték az esernyőjüket.

2, Szemrebbenés nélkül átadták a helyüket a tömegközlekedési eszközökön a nőknek, főként a várandós és az idős hölgyeknek. Nem tették ki a testi épségüket veszélynek, inkább ők álltak az utazás során.

3, Annak idején a férfiak burkoltan és finoman bókoltak a hölgyeknek, akik ezáltal teljesen elpirultak és végül levették őket a lábukról. Akkor nem kellett attól félni, hogy rájuk akaszkodnak az erősebb nem képviselői.

4, Régen, a férfiak minden egyes alkalommal felálltak helyükről, mikor egy hölgy belépett a szobába. Ezzel is megadták számára a tiszteletet.

5, Minden egyes alkalommal a férfiak le és felsegítették a kabátjukat, például, ha étterembe, rendezvényre, vagy egyéb eseményre mentek. Sőt, mikor nagyon hideg volt, úriemberhez méltón felajánlották a hölgyeknek a kabátjukat.

6, Amikor étterembe mentek, az urak mindig kihúzták a hölgyeknek a széket, és be is tolták nekik azt. Majd csak ezek után foglalták el helyüket az asztalnál.

7, Akkoriban még sokkal türelmesebbek voltak az emberek, így gond nélkül végighallgatták a mondanivalójukat, sőt tanáccsal is ellátták őket, ha szükség volt rá.

8, Amikor valahova beléptek vagy kiléptek mindig kinyitották a nőknek az ajtót, hogy először ők mehessenek ki.

9, Amikor megláttak egy ismeretlen nőt sok szatyrot cipelni, nem elszaladtak mellettük, hanem felajánlották nekik a segítségüket.

10, A férfiak régen soha nem engedték, hogy a nők egyedül menjenek haza, ezért mindig háztól-házig kísérték őket, hogy biztosak legyenek benne semmi bajuk nem esett az út során. Ha a férfinak volt autója, akkor azzal vitte a nőt haza.

11, Régen az erősebbik nem képviselői még abban az esetben is megvédték a hölgyeket, ha tudták, hogy a “támadó” sokkal nagyobb és erősebb. Nem bújtak vagy szaladtak el, hanem szemtől-szemben állva védték meg a védtelen nőt.

12, A férfiak évekkel, évtizedekkel ezelőtt még akkor is vettek valamilyen meglepetést a kedvesüknek, ha épp nem volt se szülinapja, se névnapja, se évforduló… mindezt azért, mert szerették volna, ha mosoly húzódik az arcukra.

Szerinted is jó lenne, ha visszatérne az ilyen nő és férfi kapcsolat? Ehhez sok változás kell mindkét nem részéről.

betöltés...