A tudósok lehet, hogy rájöttek, hogyan kell megállítani az öregedést és mi nagyon izgatottak vagyunk emiatt

A fiatalság elixírjének vagy a Filozófusuk kövének története sok évszázadon át izgatta az emberek elméjét. A tudomány korában végül rájöttünk, hogy az öregedést a gének határozzák meg, és az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy elfogadjuk, hogy meg fogunk öregedni, és előbb-utóbb látszani is fog rajtunk. De az ausztrál tudós, David Sinclair úgy véli, hogy az öregedés betegség, és valójában kezelhető.

A csapatunk mindig kíváncsi mindenre, ami a tudomány világában történik. Ma örülünk, hogy beszélhetünk erről a csodálatos kutatásról, amely segíthet az öregedési folyamat lelassításában, segíthet nekünk, hogy tovább legyünk egészségesek, és biztosan megváltoztatja a világot.

Öregszik egyáltalán?

Az elismert ausztrál tudós, David Sinclair hamarosan 50 éves lesz. Munkamániás, és nem sokat edz, nincs egyetlen ősz hajszála sem, de számos genetikai vizsgálat szerint biológiai életkora 31 év!

„Öregedés-ellenes” molekulák – mese vagy valóság?

Munkája az „öregedésgátló” molekulákra összpontosít, és azt állítja, hogy 10 évvel meg fogják növelni az emberek várható élettartamát, és lehetővé teszik számukra, hogy jó egészségi állapotnak örvendjenek. Azt mondja, hogy az édesanyja 20 évvel meghosszabbította életét a tüdőrák után, csak azáltal, hogy bevette a molekulákat, amiket adott neki. A 79 éves édesapja, aki szintén évekig szedte őket, raftingol és túrázik. A felesége, kollégái, és még a kutyái is ezeket a varázslatos molekulákat szedik, és élvezik az eredményeket.

Az öregedés gyógyítható betegség.

Sinclair azt állítja, hogy az öregedés olyan betegség, amely kezelhető. Mivel az öregedés mindenkit érint, a kormány nem ismeri el azt betegségként, és ennek következtében nem hagyja jóvá a kezelésére szolgáló tablettákat. Sinclair azt akarja, hogy Ausztrália legyen az első ország, amely kijelenti, hogy az öregedés kezelhető állapot. De mindaddig, amíg ez meg nem történik, a gyógyszergyárak és biotechnológiai vállalatok nem fejlesztenek ki semmit az öregedés betegségként történő kezelésére. Az egyetlen dolog, amit tehetnek, hogy orvosi kellékeket gyártanak az életkorhoz kapcsolódó betegségekhez, és próbálnak bizonyos szerveket egészségesen tartani.

A gének átprogramozása

Sok ember már elfogadta, hogy az öregedés “programozva“ van a DNS-ünk által, de Sinclair nem hisz ebben. Elmondása szerint az epigenom molekulái speciális kémiai jeleket küldnek a genomunknak, ami az öregedéshez vezet. Az évek során arra a következtetésre jutott, hogy a gének megváltoztatása és szerkesztése helyett lassíthatjuk az öregedést azáltal, hogy megmondjuk az epigenom géneknek, hogy mit tegyenek.

A biológiai stressz a fiatalság titka.

Ahogy öregszünk, a génjeink megváltoznak a sejtjeinkben, és elkezdünk degenerálódni, és elkezdünk öregedni. Amikor a sirtuin nevű fehérjék speciális osztályát stimulálják, az kikapcsolja az öregedési folyamatot serkentő géneket. Ez biológiai stresszt okoz, és arra kényszeríti a testet, hogy energiáját a saját egészségének maximalizálására fordítsa.

Hogyan idézhető elő a biológiai stressz?

Korábban senki sem tudta, hogy a sirtuinok megtalálhatók az emlősökben. Később felfedezték sajátosságaikat, és a tudósok megállapították, hogy a sirtuinokat kevesebb kalória fogyasztásával és fizikai aktivitás hozzáadásával lehet aktiválni. A következő lépés, amit ki ki kellett találnia, hogy hogyan kell kiváltani a sirtuinokat, és elérni a stresszes testet a stressz és az emberi akaraterő aktiválása nélkül. A következő nagy felfedezés a rezveratrol molekula volt, amely megtalálható a szőlő héjában és apró adag vörösborban. Rájött, hogy a nagy mennyiségű rezveratrol aktiválja a sirtuinokat laboratóriumi egerekben.

Fontos molekula

Nem állt meg ott, és folytatta kutatását. Egy másik kutatási területe az oxidált nikotinamid-adenin-dinukleotid (NAD+) tanulmányozása. David ezeket a molekulákat a „fiatalság szökőkútjának” hívja. A NAD+ szinte minden fontos folyamatot szabályoz a testünkben, de szintje csökken az életkorunk előrehaladtával. David azt állítja, hogy testünk NAD+ szintjének megújítása pozitív hatással van a belső szerveinkre, mint a máj, a szív, a reproduktív szervek, a vesék, az izmok, az agy és az idegrendszer.

Sikeres kísérletek

Az egereken végzett kísérletek azt mutatták, hogy a NAD+ erősítők alkalmazásával a tudósok egy öreg egeret ugyanolyan aktívvá tehetnek, mint egy fiatalt. Ezenkívül a fiatal egerek ugyanazon molekulák fogyasztása után erősebbé válhatnak.

Még mindig sok a munka

Kísérleteinek fő célja az öregedő emberek egészségének meghosszabbítása. Mondanom sem kell, hogy sokan Ausztráliában már bizonyították, hogy Sinclair molekulái működnek. Azt tervezi, hogy folytatja a nagyon ígéretes kutatást, és ki tudja, talán Sinclair lesz az a tudós, aki megváltoztatja a világot!

Mit gondolsz erről a kutatásról? Támogatod David elképzeléseit? Szerinted szükséges-e az élet meghosszabbítása? Alig várjuk, hogy halljuk a gondolataidat a hozzászólások részben!

betöltés...