Ez történhet, ha kevesebbet alszol, mint 6 óra!

Azt hiszed kemény vagy, hogy fent maradsz későig és egyre kevesebbet alszol? Gondold újra! Kiderült, hogy ha nem pihensz eleget, nő annak az esélye, hogy korábban halsz meg. Igen…szóval próbálj hatni az összes bagoly haverodra azzal, hogy az éjszakázás állítólag cukorbetegséghez is vezethet, továbbá nő az elhízás és a szívbetegségek veszélye.
Az alváshiány egyre nagyobb problémákat okoz.

Először is, az emberek nem tulajdonítanak kellő jelentőséget az alvásnak, pedig a kipihentség jótékony hatással van az egészségünkre. Másodszor, ellentétben a napi ötszöri zöldség és gyümölcsevéssel, az alvás nem igazán szerepel a napirendünkben.

Viszont a pihenés nem könnyű dolog. Számtalan tényezők, mint például a gyermekvállalás, különböző egészségügyi okok vagy más környezeti faktorok zavarhatják az alvási szokásainkat. Ha néha-néha van egy durva éjszakánk az nem káros, de kutatások kimutatták, hogy a folyamatos ébrenlét növeli a stressz szintet, amit meg ugye senki sem akar. Ezzel párhuzamosan, növekedhet a pulzusszám és a vérnyomás is.

Az Angliai Közegészségügy most arra ösztönzi a virrasztó embereket, hogy aludjanak többet, hogy megakadályozzanak egy idő előtti szív leállást. Szerintük, közel 20-30\% a tényleges biológiai öregedés, a többi a „hanyatlás” vagy „romlás” miatt van, ami egyszerűen kezelhető, de még egyszerűbben megelőzhető. Szóval aludjatok sokat és megkímélitek magatokat a felesleges idegeskedéstől.

betöltés...