Fogyaszd ezt a vitamint három hónapig, és a következő 6 betegségtől is megszabadulhatsz!

A statisztikai adatok szerint az Egyesült Államok felnőtt lakosságának 76 százaléka, míg a gyerekek 68 százaléka szenved valamilyen szintű D-vitamin hiányban. Ez pedig arra enged következtetni, hogy az ember nagy része nem tartózkodik eleget a szabadban, és a napon, hiszen a D-vitamint nem lehet az élelmiszerekből beszerezni, az a napsugarak révén jut be a szervezetbe, de léteznek ma már D-vitamin tabletták is.

Sok szakember úgy véli, hogy D-vitamin megfelelő és rendszeres pótlásával akár olyan betegségek is megelőzhetővé válhatnak, mint a rák. Most lássuk, hogy melyik 6 betegség ellen jó a D-vitamin.

1. Csökkenti az asztmás tüneteket

A D-vitaminnak fontos szerep jut, ami a tüdők megfelelő működését illeti, így csökkentve az asztmás rohamokat. Ezért tartózkodj a napon, de vigyázz, azért le ne égj.

2. Segít megelőzni a csontritkulást

A főként nőket érintő, a változó korban beköszöntő csontritkulás megelőzése érdekében fontos a D-vitamin táplálékkiegészítők fogyasztása, kalciummal kiegészítve, mert ezáltal a csontok tovább maradhatnak erősek, és kevésbé fognak eltörni egy kisebb ütés, esés következtében.

3. Megakadályozza a gyulladásokat

Mivel a D-vitamin erősíti az immunrendszert, ezért kisebb lesz a fertőzés- és gyulladásveszély.

4. Segít megelőzni a keringési betegségeket

Ha valaki D-vitamin hiányban szenved, akkor kialakulhatnak nála különböző szív- és érrendszeri betegségek.

5. Csökkenti az allergiás tüneteket

Ha megfelelő a szervezet D-vitamin szintje, akkor ritkábban fordulnak elő allergiás tünetek, és azok intenzitása is kisebb lesz. Legalábbis erre a következtetésre jutottak azon kutatók, akik 6 ezer allergiás ember tünetét vizsgálták meg.

6. Elűzi a depressziót

Több kutatás is fényt derített a D-vitamin és az általános közérzet közötti összefüggéséről, megállapították, hogy azoknál a nőknél gyakoribb a depressziós tünet, a hangulatingadozás, akik szervezetében kevesebb D-vitamin van. Az 50 év alattiak napi D-vitamin szükséglete 400-800 NE, az 50 év felettiek viszont már jól teszik, ha 800-100 NE egységnyi D-vitamint juttatnak a szervezetükbe.

betöltés...