A nő ingyenes könyvtárrá alakítja a 110 éves halott fát a szomszédságnak – a belsejétől elállt a lélegzetem

Könyvek. Egy olyan világban, ahol a technológia a minden, és a média egy kattintással elérhető, fontos emlékezni az alapvető szerepre, amit a könyvek játszanak az életünkben.

Személy szerint, engem megijeszt, hogy egy könyvnélküli világra gondoljak. Persze, a történetek online és digitális eszközökön is fogyaszthatók, de semmi nem hasonlít a papír érzésére a kezedben, amikor egy másik világba merülsz.

Szerencsére vannak olyanok, akik elkötelezettek annak biztosításában, hogy a könyvek életben maradjanak. A Little Free Library nonprofit szervezet célja, hogy a szenvedélyt erősen megőrizze a jövő generációinak. Azt mondják, hogy céljuk: „Inspirálni az olvasás szeretetét, közösséget építeni, és ösztönözni a kreativitást a szomszédság könyvcseréjének támogatásával világszerte.”

Hogyan csinálják ezt? Nos, kis könyvtárak bukkannak fel a világ minden pontján. Eddig 75 000 ember nyitott 88 országban!

Ez az, ahol klassz lesz Egy család az Idaho-i Coeur d’Alene-ben úgy döntött, hogy egy lépéssel tovább megy, mint a legtöbben, amikor úgy döntött, hogy létrehoz egy zsebméretű könyvtárat.

Ez akkor kezdődött, amikor Sharalee Armitage Howard, könyvtáros, művész és egykori könyvkötő úgy döntött, hogy egy az otthonához közel álló 110 éves fa csonkja, tökéletes „Kis Fa Könyvtár” lenne.

Varázslatos fa
A kanadai nyárfa tönköt alaposan kivájták, bájos tetőt adtak neki, és felszereléssel látták el, szóval úgy néz ki, mint valami a Harry Potterből.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de ez a fa az egyik legcsodálatosabb kis könyvtár, amit valaha láttam!

A Facebookon írta: „OK, ez a projekt nincs teljesen befejezve… de alig várom, hogy megoszthassam. El kellett távolítanunk egy hatalmas fát, ami 110 évnél idősebb volt, ezért úgy döntöttem, hogy egy kis szabad könyvtárrá alakítom (amit mindig is akartam). Íme (mínusz némi takarítás, növényzet és vágási munka)!”

Ez a könyvtár csodálatos, ugye?!

.

.

.

.

A könyveket életben kell tartani. Az ilyen könyvtárakkal továbbra is inspirálhatjuk a jövő generációit, hogy vegyenek kézbe könyveket, és vessék bele magukat a történetekbe, amelyeket mindannyian ismerünk és szeretünk.

Szeretnél elolvasni egy könyvet ebben a könyvtárban? Ha igen, oszd meg ezt a cikket a Facebookon!

betöltés...