Ha látsz egy macskát lila mancsokkal, azonnal vidd el a legközelebbi menhelyre

A Humane Society szerint az Egyesült Államokban közel 40 000 ember vásárolt kutyát egyedül azért, hogy kutyaviadalokon használja őket. Ez egy megdöbbentő szám, és különösen aggasztó a kutyák szerelmesei számára; már a puszta gondolata is hihetetlenül zavaró annak, hogy ezeket a hűséges állatokat arra kényszerítik, hogy kínzó körülmények között éljenek, mielőtt a halálukig harcoltatják őket. De amit a legtöbb ember nem tud a kutyaviadalokról, hogy ebbe az illegális sportba más állatokat is bevonnak.

Hiszed vagy sem, a kutyákat harcoltatók néha kiscicákat dobálnak be a kutyaviadalokon a ringbe, mint egy újabb pénzügyi ösztönzés. Ennek a beteg játéknak az a módja, hogy több kiscicát tesznek a ringbe és a nézők fogadhatnak, melyiket ölik meg először. (Sajnáljuk, cica-szerelmesek, de ez is fontos információ!) A kiscicáknak a ringben való megkülönböztetése érdekében az undorító esemény segítői színesre festik a macskák lábát, hogy azok jobban azonosíthatók legyenek, amíg a ringben vannak.

Sajnálatos módon ez nem szokatlan előfordulás a kutyaviadalok sötét világában; valójában annyira elterjedt, hogy az állatjóléti aktivisták időt és erőforrásokat szentelnek a nyilvánosság oktatására a témáról.

Egy olyan Facebook-bejegyzésben, amely azóta vírusszerűen elterjedt, Megan Sorbara, a Nápolyi Macska Szövetség alapítója rávilágít a problémára. Megosztotta a cikk tetején látható képet, az aranyos fekete-fehér macskáról a lila mancsokkal, valamint egy bekezdést, amely némi hátteret ad nekünk erről a macskáról:

Mindent egybevetve jól néz ki, jó súly, szép bunda, de a lila mancsok elmesélik a történetet. A kutya harcoltatók festéket használnak a macskák és a kiscicák fehér részének színezésére, hogy tudjanak rá fogadni, hogy melyik szín fog először meghalni. “Szín-kódolják”, majd a kutyák közé dobják őket, miközben ezek a beteg barbárok megteszik a fogadást. Ez a legnagyobb kegyetlenség, ami csak előfordulhat. Úgy tűnik, Mr. Purple Paws el tudott menekülni, mielőtt bekerült volna a ringbe.

Igen, a szegény cicát, akit a Nápolyi Macska Szövetség jó emberei “Mr. Lila Mancs”-nak neveztek el, valószínűleg a beteg kutyaviadal fogadós részeként akarták használni. Szerencséje a macskának, hogy a szervezet képes volt megmenteni őt attól a szörnyű sorstól, és még egy szerető otthont is tudott találni a kis fickónak.

Ez egy szomorú történet, de ez egyben fontos emlékeztető is lehet: az állatoknak szüksége van ránk és polgári kötelességünk, hogy tisztában legyünk az egészségükkel és biztonságukkal. A szervezet azt akarja, hogy az emberek tudatában legyenek ennek a kérdésnek, hogy egyre több állatot mentsenek meg a durva bánásmódtól – mindattól, amihez csak egy bizonyos tudatosság szükséges!

Tehát, ha látsz egy macskát festett mancsokkal, mindenképpen vidd el a legközelebbi menhelyre, vagy jelentsd az ügyet a helyi állat-egészségügyi hivatalnak. Vedd ki a részed, hogy ezeket a cicákat biztonságban tartsuk!

Mit gondolsz erről a történetről? Találkoztál már valaha színezett mancsú macskával? Szánsz arra időt, hogy megállítsd a kutyaviadalokat a környékeden?

betöltés...