5 jele annak, hogy elhunyt szerettünk még a közelünkben van!

Létezhet, hogy halál után még felvehetjük a kapcsolatot szerettünkkel?

Nagyon szomorú, amikor elveszítjük szerettünket, és többé már nem lehet közelünkben.

Vagy mégis?

A lélek nagyon bonyolult, és kézzel fogható bizonyítékok nem igazán léteznek.

Mégis sokan megtapasztalják, hogy elhunyt szerettük a legfurcsább időpontokban, helyzetekben, módokban felveszi a kapcsolatot. Ez felismerhető, vagy csak mi nem vettük észre eddig? Esetleg csak bemagyaráztuk magunknak a lehetetlent?

A halálkutató Bernard Jakoby éppen erre a területre szakosodott, és megtudhatjuk kérdéseinkre a válaszokat.

Emberek milliói szeretnének kapcsolatba kerülni elhunyt szerettükkel. Keresik a jeleket, magyarázatokat várnak, esetleg ők maguk magyarázzák a halál utáni jelenlétet valamivel.

Érdekes, de ilyen jelenségek nagyon is gyakoriak a valóságban. És nem feltétlenül bolond az, aki ezt megtapasztalja, bár ez a téma máig tabu, és sok esetben félelem övezi.

5 kapcsolatba lépési jele elhunyt szerettünknek

1. A halál pillanata

A halál pillanatában nagyon is lehetséges, hogy kapcsolatba léphetünk szerettünkkel. Hiszen nagyon sokak utólag úgy emlékeznek vissza, „volt egy nagyon rossz érzésem”. Ez teljesen normális, erről rendkívül sokan beszámoltak a vizsgálatok alatt. És ez valójában nem megérzés, hanem a kapcsolat felvétele, hogy az elhunyt személy igenis jelen van.

2. Jelenlét érzése

A másik leggyakoribb jele annak, hogy elhunyt szerettünk jelen van, az maga az érzés. És erre szokták sokan azt mondani, hogy ilyen nem létezik. Érzékeljük a személy jelenlétét, annak ellenére, hogy fizikailag nincsen ott. Melegség (fizikailag meleget érzünk), elönt minket a szeretet semmihez nem hasonlítható érzése, és szinte olyan, mintha megérinthetnénk az elhunytat. Már csak a fizikai kontaktus nem jön létre.

3. Szagok és illatok

Gyakran beszámoltak róla a vizsgálatban résztvevők, hogy olyan szagokat, illatokat éreztek, mint, amikor szerettük még élt. Parfüm, dohány, krémek. Pedig ők ezt nem használják. Amikor ezeket a szagokat illatokat egyszer csak a semmiből előtűnve érezzük, az jele lehet elhunyt szerettünk jelenlétének. Ezt nem lehet megmagyarázni, hiszen a szag vagy illat forrása nincsen jelen, mi azonban mégis érezzük.

4. Elektromos jelek

Fények felvillanása, esetleg megszűnése, a számítógép monitorán furcsa dolgokat észlelünk. Aki valaha is tapasztalt ilyet, soha nem felejti el. De nem is nagyon meséli el, mert azt hiszik megőrült. Miért létezhet ilyen jelenség? Mert az elhunytnak is vannak energiái, és ezek kompatibilisek az elektromossággal. Ez nem más, mint az energia átalakulása, ami teljesen tiszta, jóindulatú.

5. Álombéli találkozások

„Azt álmodtam, hogy együtt voltunk.” Ismerős? Különösen gyakoriak a valódi, intenzív álmok, melyekben elhunyt szerettünk úgy jelenik meg, mintha még mindig élne. Ezt szintén nem felejti el az, aki valaha megélte. Ez normális, és nagyon is lehetséges.

De miért létezhet a halál utáni kapcsolatba lépés? Mi az értelme?

Felszaggatja a sebeket, nem engedi, hogy elengedjük?

Egyáltalán nem erről van szó!

Éppen az ellenkezőjéről. Megnyugvást hoz, boldogság érzetünk lesz, és enyhíti a szomorúságot. Azt közvetíti, hogy nincsen elválás, csak a kapcsolat mivolta változott meg. Ő még mindig ott van a közelünkben, tudja mik a félelmeink. Ugyan fizikailag soha nem érinthetjük meg az elhunytat, sokszor a lelki érintkezés enyhíti a fájdalmat, hiszen éppen lélekben voltunk egymás társai.

Winnie Hildebrandt

betöltés...