Van ezen a képen egy óriási kígyó, de szinte senki sem látja

Lehetetlen kiszúrni.

Itt a kígyó, hol a kígyó!

Terjed egy fotó a neten, amin látszólag egy teljesen normális hátsó kert “szerepel”: van itt kis sziklakert, terasz és egy buja zöldes. Igazi paradicsom! De mint azt a Bibliából is tudjuk, minden Paradicsomhoz tartozik egy kígyó.

Bizony, ezen a felvételen is van egy csúszómászó, noha szerintünk jó, ha 100 emberből 1 meglátja. A képet egyébként a Sunshine Coast Snake Catchers elnevezésű befogó csapat töltötte fel a netre azzal a kérdéssel, hogy ki veszi észre az állatot – írja a DailyMail. Plusz infó: mi nem vettük észre.

Nem látod? Nem a te hibád.

Segítünk egy picit: bekarikáztuk a helyét egy nagy piros körrel. Most már ki tudod venni a kígyó alakját?

Még mindig semmi? Nem kínzunk tovább.

Kaméleon kígyó

Ha csak tárogattad a kezed, de az istennek sem tudtad volna kiszúrni a kígyót, ne bánd: az internetezők nagy része hasonló sorsa jutott. Az állat ugyanis annyira beleolvad a zöld sövénybe, mint egy kaméleon.

A keleti szőnyegre is hasonlít

A sokat emlegetett kígyó egyébként egy szőnyegmintás piton, nevét halvány alapon, sötétebb sávokból és foltokból álló mintázata után kapta, mely a keleti szőnyegekre hasonlít. Változatos területeken fordul elő, a nyirkos esőerdőktől a száraz félsivatagokig. Fatörzsekben, sziklarepedésekben, más állatok által készített üregekben rejtőzik, és általában éjszaka mozog, de éghajlattól függően nappal is lehet aktív. Hőérzékelő szervezi segítségével a sötétben is pontosan találja meg melegvérű zsákmányát, szájával megragadja, testével körbefonja és addig szorítja, míg meg nem fullad. A nyelést csak akkor kezdi el, ha meggyőződött róla, hogy áldozata már nem él.

Kedves állatka lehet, igaz? Mindenesetre reméljük, a mi kertünket messziről elkerüli.

betöltés...