Tudtad? Ezért viselnek a Disney hercegnők mindig kék ruhát

Most kiderül, miért öltöztetik a Disney hercegnőket kékbe.

Disney hercegnők kékben

Ariel, Hamupipőke, Jázmin hercegnő, Belle vagy Elza is mind-mind kék színekben pompáznak a mesékben. A karakterek különbözőek, mégis egy közös pont összetartja őket, hogy leghíresebb ruháik kékek. Felmerül a kérdés, vajon miért öltöztetik kékbe a Disney hercegnőket?

A Disney kék fogalom lett

Christopher Kane, a Szépség és a Szörnyeteg premierje kapcsán elmondta, a Disney kék egy olyan fogalom, amit manapság már mindenki ismer – írja a Hello Magazin. Ettől sokkal barátságosabb lesz a karakter.

A kék erőt ad és inspirál

Az év színét minden évben a Panton cég határozza meg. A kék szín jelentése kapcsán Leatrice Eiseman nyilatkozott. Leatrice azt mondja, a kék szín erőt ad a karaktereknek, ami a fiatal lányokat, nőket is inspirálja és erőt ad nekik. Ezen felül van a karakterekben valami közös, amitől úgy érezzük, ismerjük őket.

A kék visszafogott, mégis különleges

Jacqueline Durran, aki a kosztümöket készítette a Szépség és Szörnyeteghez azt mondja, a kék finom, visszafogott, mégis megkülönbözteti viselőjét. Belle például az egyetlen, aki kéket visel a faluban, amitől kitűnik környezetéből. Ettől lesz különleges.

betöltés...