Megalázta a pénztáros a fiatal nőt a szupermarketben… a válaszától azonban folytak a könnyei…

betöltés...

Mary Walls Penney, fiatal lány ápolónőként dolgozik Nyugat Virginiai öregotthonban, az Egyesült Államokban. Az idősek nagyrésze Alzheimer-kórban és demenciában szenved. Nemrég bevásárolni ment az egyik szupermarketben és amikor a pénztárhoz közeledett, a pénztáros észrevette az intézmény logóját a blúzán lévő névtáblán. Megkérdezte tőle, hogy pontosan milyen munkát végez abban az intézményben. “Nővér vagyok” – válaszolt Mary. A pénztáros nagyon megdöbbent, mivel Mary haja szivárványszínűre volt festve és tetoválása meg piercingek is voltak rajta.

“Meglep, hogy ilyen lányok dolgoznak ott.” A lány kissé meglepődött, hiszen a pénztáros kétségbe vonta, hogy alkalmas erre a munkára, a festett haj és a tetoválás miatt.
A lány mögött lévő idősebb személy is megkérdezte, hogy “Miféle frizura ez?”. A fiatal lányt zavarba hozták a pénztáros pedig tovább feszítette a húrt és azt mondta: “Sokkoló, hogy az idősek otthonába ilyen nővéreket alkalmaznak”.

A fiatal lány zavarba jött, és mosolyogva azt mondta, hogy “egyetlen páciens sem panaszkodott eddig rá, akit gondozott az öregek otthonában.”

Mary megalázva eltávozott, hazament és a Facebook-on egy üzenetet írt a pénztárosnak. Elmesélte, hogy mi történt, majd leírta saját véleményét:

“Íme az én véleményem:

Egyetlen alkalomra sem emlékszem, amikor a hajam színe megakadályozta, hogy ápoljam a betegeket, vagy egyetlen életmentő intézkedésben sem akadályozott. A vállamon lévő tetoválás sem akadályozta meg a kezem, hogy ott legyek a betegeknek amikor sírnak és félnek, mert az Alzheimer-kór megfosztotta őket az emlékeiktől. A fülem sem volt bedugva soha ezektől, amikor hallgatnom kellett a betegek utolsó kívánságait. A piercing a nyelvemben soha nem akadályozott meg abban, hogy bíztató szavakat mondjak a betegek hozzátartozóinak, vagy a gyászoló családnak részvétet nyilvánítani.

Tehát kérem magyarázza meg nekem, hogy a külsőm alapján, hogyan tudta eldönteni, hogy alkalmatlan vagyok erre a munkára?”

A lány üzenete azóta körbejárta a világot. Már több mint 250.000-en lájkolták és 150.000-en megosztották. A hozzászólásokban bátorítják az emberek és azt írták neki, hogy Mary színes megjelenése és mosolygó arca valószínűleg felvidítja a betegek napját.

Nem lenne az élet egy kissé unalmas, ha mindannyian ugyanúgy néznénk ki? Jó dolog, ha vannak emberek, akik nem félnek, hogy kitűnjenek a tömegből, és hogy egy kis színt adjanak a világnak.

Legyél önmagad, Mary!

betöltés...