Ez történik a szervezettel, ha naponta 5 percet sétálunk mezítláb!

Nem is annyira régen, még nagyszüleink többsége gyerekkoruk nagy részét mezítláb töltötték, főként a nyári hónapokban járkáltak cipő nélkül. Ma már szinte senki nem teszi ki a lábát még a füves kertbe se úgy, hogy ne húzna fel valamit, pedig a lábbelik az egyik legfontosabb, a tapintás érzését gátolják meg.

Ma már nem titok az, hogy a talpunkon található idegvégződések közvetlenül kapcsolatban állnak belső szerveinkkel. A mezítláb történő járás pedig egyszerűen jótékonyan stimulálja ezeket a szerveket

A talpakon lévő energiapontokat Kínában Chi, míg Indiában Prana pontoknak nevezik. Pusztán azzal, hogy mezítláb sétálunk, ezeken a pontokon keresztül energiával töltjük fel a szervezetünket, ezt bárki megtapasztalhatja, ha zokni, vagy cipő nélkül tesz egy pár lépést a füvön, a kavicságyon, a patakmederben. Mindenképpen jó érzés, hiszen ezzel erősítjük, voltaképpen megmasszírozzuk a belső szerveinket, így ennél üdítőbb energiakezelési módszer, gyakorlatilag ingyen, aligha van.

Akiknek nem adatott meg a kertes ház élvezete, azok valószínűleg nem tudnak mindennap pár percet mezítláb sétálni. Nekik segíthet a presopunktúra, ami otthon is könnyedén alkalmazható: minden reggel egy bizonyos területet kell a talpon masszírozni, nyomkodni, amellyel megőrizhetjük, vagy javíthatjuk egészségi állapotunkat.

Ezzel a módszerrel még a magas vérnyomást, az arcüreggyulladást, az emésztési problémákat, a fertőzéseket, a szívelégtelenséget, a hormonzavart is elkerülhetjük.

Ahogyan a napból D-vitaminhoz jut a szervezetünk, úgy a föld energiáit is képesek vagyunk a talpunkon keresztül felvenni, és a testünk egészségének megőrzésére fordítani.

Mivel a talpunk annyira el van szokva a kinti, természetes felületektől, hogy kezdetben eléggé nehézkes a járás a földön, szúrnak a kavicsok, egy-egy érdesebb fűszál is kellemetlen érzést okozhat, ezért ajánlott az első napokban mindössze 5 percet sétálni mezítláb.

Idővel egy-két perccel lehet növelni az időtartamot és akár a táv hosszát is. Kora reggel, a harmatos füvön való sétánál nincsen jobb napindító módszer, test és lélek megújul, energiával töltődik fel, ezért megéri kissé korábban felkelni.

betöltés...