10 Disney mese, melynek eredeti verziója teljesen összetörheti a gyerekkorodat

Rengeteg gyermek a Disney meséken nőtt fel, ahol királyok, hercegnők, hercegek, boszorkányok, beszélő állatok, varázslatok és sok másnak lehettek szemtanúi. Sok kislány hercegnő akart lenni, hogy egy nap ő hozzá is eljöjjön a szőke herceg fehér lovon. Igen ez mind szép és jó, de a Disney mesék közel sem az igazságot mutatták meg. Nyilván egy szépített verziót csináltak, hogy a gyerekek is nézhessék, de a valódi történetükben közel sem volt minden csodálatos. Ma elhoztunk nektek 10 mesét, melynek eredeti verziója teljesen összetörheti a gyermekkorodat.

Csipkerózsika

Disney verzió: Csipkerózsika a 16. születésnapján megszúrja az ujját egy rokka orsójával és ő is valamint a palota összes embere mély álomba szenderül. Ám Fülöp herceg megmenti és egy szerelmes csókkal felébreszti őt és boldogan éltek míg meg nem haltak.

Eredeti verzió: A herceg teherbe ejti a kómában fekvő Aurórát, aki ikreknek ad életet. Az egyik csecsemő kiszívja az ujjából a mérget, így felébredt. Csipkerózsika elmegy a királyi udvarba, ahol a herceg felesége merényletet tervez a lány ellen, ám a herceg megmenti, feleségét pedig máglyára veti.

Szépség és a szörnyeteg

Disney verzió: Belle édesapja eltéved az erdőben, aki végül egy elvarázsolt kastélyban lyukad ki. A palota ura foglyul ejti, ám Belle a keresésére indul. Kiváltja apját és ottmarad a kastélyba a szörnyeteggel. Hosszú hónapok után Belle és a Szörnyeteg egymásba szeretnek és itt a vége fuss el véle.

Eredeti verzió: Egy gazdag kereskedőnek három lánya van, akik közül a legkisebb a legtisztább szívű, testvérei viszont kapzsik. Apjuk elmegy, hogy visszaszerezze elsüllyedtnek hitt hajóját. A legkisebb lány egy rózsát szeretne, apja meg is szerzi egy elvarázsolt udvarból, a ház ura az életét akarja venni, lánya viszont önként megmenti és kénytelen lesz a palotában élni a szörnyeteggel. Egyszer meglátogatja családját, testvérei látják, hogy jól él, ezért ott tarják. A szépség látja egy varázstükrön át, hogy a szörnyeteg haldoklik ezért visszamegy és bevallja, hogy szereti. Herceggé válik és összeházasodtak.

Hófehérke

Disney verzió: Hófehérke mostohája féltékeny a lány szépségére, ezért megkéri a vadászt, hogy végezzen vele ám ő nem tesz eleget a kérésnek és átveri a királynét. Hófehérke eltéved az erdőben és a hét törpe házához ér. Összebarátkozik a törpékkel ám egy nap az álruhába bújt királyné egy mérgezett almát ad a lánynak, akinek a torkán akad az alma. A királyné végül meghal, jön a herceg, aki egy szerelmes csókkal felébreszti Hófehérkét.

Eredeti verzió: A banya (királyné) nem hal meg. Kiderül, hogy ő követett el merényletet Hófehérke ellen büntetése szerint vascipőben kellett táncolnia a tűz fölött, amíg ki nem leheli lelkét.

Kishableány

Disney verzió: Ariel Triton király lánya, akinek varázslatos hangja van. Egy nap Eric herceg meghallja a lány énekét és beleszeret. Ursula a tengerek boszorkánya lábakat ad Arielnek, ha cserébe odaadja neki a hangját. Megtörténik a csere, kiderül Ursula cselszövése, majd a fiatalok összeházasodnak.

Eredeti verzió: Az Ursulával kötött megállapodás szerint Ariel lábai mindennap úgy fognak fájni, mintha szúrós tárgyakon táncolna. Eric nem őt veszi feleségül, hanem egy másik nőt, ezért Arielnek összetörik a szíve és a tengerbe veti magát, majd életét veszti.

Mulan

Disney verzió: Mulan-t mindig is vonzotta a harc és a háború világa, ezért férfinek öltözik be, hogy elmehessen a háborúba harcolni. A kiképzésen ő a leggyengébb ám hamar összeszedi magát és remek harcossá válik. Lebukik, de mégis megnyerik a csatát és összejönnek Shang kapitánnyal.

Eredeti verzió: Mulanék elvesztik a hunokkal szembeni háborút, de megmenekül azzal a feltétellel, ha a hun vezérrel fog együtt élni. Mulan hazatér látja, hogy apja elhunyt, anyja pedig újra férjhez ment. Majd véget vet saját életének, hogy apjával lehessen a másvilágon.

Aranyhaj

Disney verzió: Aranyhaj beleszületik a királyi családba ám egy gonosz asszony ellopja őt, mert a haja varázserővel rendelkezik és képes megfiatalítani az embert. Évek telnek el a lányt egy toronyban tartja, aki megunja és a bajkeverő Flynn Rider-rel összefog, hogy világot lásson. Szép lassan egymásba szeretnek miközben egyre nagyobb veszéllyel találják magukat szembe. Flynn levágja aranyhaj haját, hogy a banya örökre eltűnjön. A lány visszakerül igazi szüleihez és Flynnel összeházasodnak.

Eredeti verzió: Rapunzel szülei egy boszorkánynak adták babájukat, aki egy toronyban tartotta a lányt. Hosszú, leengedett haján keresztül lehetett csak közlekedni a toronyba. Egy nap egy herceg meghallja énekelni, felmegy a lányhoz és úgy dönti elveszi feleségül. Mikor újra elmegy hozzá a herceg a boszorka ott van, lelöki a fiút aki egy tüskebokorba esik, amik beleállnak a szemébe, ám Rapunzel könnyei meggyógyítják és összeházasodnak.

Pocahontas

Disney verzió: A britek aranylázban égnek ezért az indiánok földjén kötnek ki. Pocahontas a törzsfőnök lánya, aki egy nagyon bátor és kíváncsi lány. Összeismerkedik az egyik brit katonával John Smith-el és egymásba szeretnek. Apja meg akarja ölni John-t, de Pocahontas megvédi. A törzsfőnököt a britek kapitánya le akarja lőni, de John megmenti és megsebesül. Hazaviszik Angliába és a történetnek vége.

Eredeti verzió: A britek partra szálltak, hogy megalapítsák Virginiát I. Erzsébet tiszteletére, ám féltek az indiánoktól, így John elment felderítőútra. Pocahontas apja minden britet eltett láb alól, viszont John-nal nem végzett, mert Pocahontas megvédte őt.

Herkules

Disney mese: Herkules Zeusz és Héra fia, akit megfosztanak az erejétől, így az emberek között nő fel. Vissza akar térni az istenekhez, de bizonyítania kell, hogy méltó rá. Elkezd edzeni Philoktétész-szel és hamar megismerik a nevét. Feltűnik Megara, akibe beleszeret, de Hádész fogságban tartja, Herkules megmenti és újra isten lesz, de Megara miatt visszautasítja és tovább élnek a földön.

Eredeti verzió: Herkules erővel vette feleségül Megarát, aki Théba királyának lánya volt. Két gyermekük született és boldogan éltek mindaddig, míg Héra, Herkules anyja ki nem ontotta Megara és a gyermekek életét.

A Notre Dame-i toronyőr

Disney verzió: Quasimodo egy púpos fiú, akit Frollo fogadott örökbe és a templom tetején él a harangok között. Egy nap meglátja Esmeralda-t és beleszeret, a lány viszont Phoebus kapitányba lesz szerelmes. Ki akarják űzni Esmeralda-ék fajtáját, de Quasimodo és Phoebus mindenkit megment.

Eredeti verzió: Quasimodó átadja a hatóságoknak Esmeraldat, majd a lány elhuny. A púpos toronyőr, belemászik a lány koporsójába és ott marad addig, míg éhen nem hal. Évekkel később felnyitják a sírt, ahol megtalálják a két csontvázat, de szétválasztásukkor porrá hullanak.

A dzsungel könyve

Disney verzió: Maugli-t csecsemőként elhagyják szülei a dzsungelben, akit farkasok nevelnek fel. Később Bagira és Balu gondoskodik a gyermekről, és azt tanácsolják neki menjen az emberek falujába. Sok veszélyes kaland után végül tényleg elmegy a faluba.

Eredeti verzió: Miután Mowgli végez Sir Kán-nal, kiderül, hogy biológiai szülei melyik faluban élnek. Az elefántok és a farkasok segítségével leigázza a falut és annak minden lakóját. Végül Maugli békére lel egy másik faluban.

betöltés...