15 valós tény világunkból, amitől eldobod az agyad!

Ez a 15 állítás elsőre talán hihetetlennek tűnik, mégis igaz, az utolsó betűig! Mi is többször elolvastunk néhányat, annyira meglepődtünk!

1. Az alábbi dátumok minden évben a hét ugyanarra a napjára esnek: 04. 04, 06. 06, 08. 08, 10. 10, 12. 12.

Ezek az úgynevezett doomsdayek (ítélet napjai) – biztos lehetsz benne, hogy bármelyik évben pont ugyanarra a napra esik valamennyi fenti dátum.

2. Az univerzum hivatalos színe: “cosmic latte”, vagyis kozmikus tej. Színkódja: #FFF8E7.

A John Hopkins egyetem két asztronómusa, Karl Glazebrook és Ivan Baldry az univerzum színét zöldes fehérként határozták meg 2001-ben, de egy évre rá már ki is javították magukat: az univerzum összes fényét vizsgálva megállapították, hogy a leggyakoribb szín a bézs-szerű fehér. A felmérésben a kutatók több mint 200.000 galaxisban vizsgálták a fény színképét.

3. Egy svéd házaspár “Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116”-nak nevezte el a gyerekét, aminek a helyes kiejtése “Albin”.

Állításuk szerint ez egy expresszionista jelenség, művészeti alkotásként tekintenek a gyermek nevére. A svéd állam 5000 korona büntetést szabott ki rájuk.

4. Adolf Hitlert 1938-ban a Time magazin az Év emberének választotta, 1939-ben pedig Nobel-békedíjra jelölték.

A II. világháború 1939-ben tört ki.

5. Nincsenek órák Las Vegas kaszinóiban.

Ennek az okát nem nehéz kitalálni: ne azt figyeld, mennyi az idő, maradj minél tovább, és játszd el az összes pénzed. (Na és a karórák?)

6. A férfi hónalji izzadság női ajkakra kenve segítheti a hölgyeket a relaxálásban, kedvjavító hatású, és hozzájárul a menstruációs ciklus beállásához.

… már ha van valakinek gusztusa ezt egyáltalán kipróbálni.

7. Mikor egy hím méh elér a csúcsra szex közben, felrobban a heréje és elpusztul.

8. Fehér Coca-Colát rendelt a Szovjetunió 1940-ben, hogy hasonlítson az ital színe a vodkáéhoz.

Georgij Zsukov, a Szovjetunió akkori marsallja azért szeretett volna ilyen verziót a kólából, hogy az emberek ne mászkáljanak az utcán az amerikai imperalizmus egyik szimbólumával a kezükben. A kérésének eleget tettek – vegyészek kivonták az italból a sötét színezőanyagot, és másfajta üvegbe, fehér nyitófüllel, oldalán vörös csillaggal csomagolták. Ötven ládával küldtek belőle összesen.

9. Caligula római császár háborúba küldte csapatait a tenger ellen.

Tengeri kagylókat hozatott velük vissza harci ereklyeként, ami Neptunus isten ellen aratott győzelmét jelentette.

10. A tigriscápa méhében a születendő kiscápák gyakran meggyilkolják, esetleg meg is eszik egymást. Csak a legjobbak jöhetnek világra.

11. A jegesmedve mája emberi fogyasztásra nemcsak alkalmatlan, de halálos is lehet.

12. Ha egy üzletben francia zene szól, a vásárlók hajlamosabbak francia szőlővidékről származó borokat venni. Német borokat pedig akkor, ha német zene szól a bevásárlóközpontban.

13. Görögország nemzeti himnusza 158 versszakos.

14. Marilyn Monroe IQ-ja (163) magasabb volt Albert Einsten IQ-jánál (160).

15. A méz nem romlik.

Kémiai összetételének köszönhetően elméletileg 3000 éves mézet is ehetnénk.

Add tovább, hogy mások is tudjanak róla! 

betöltés...