Brutális nevelési módszer, de valószínű, hogy egy életre elrettentik ezeket a kamasz fiúkat, hogy idegenekben megbízzanak!

A közösségi média elterjedésével egyidejűleg a fiatal kamaszokra sokkal nagyobb veszély leselkedik, mint ahogyan azt gondolnánk. Elég, ha csak egy kicsit nem figyelünk oda rájuk, és könnyen bajba sodorhatják magukat, hiszen egy kis lelki instabilitás, és máris könnyű prédái lehetnek az emberrablóknak, akár pedofiloknak.

A 21 éves YouTube sztár, Coby Persin és csapata olyan videók készítésével foglalkoznak, amelyekben a gyerekeinkre leselkedő veszélyekre hívják fel a figyelmet. A szülők bevonásával egy előre kitervelt forgatókönyv szerint állítanak csapdát a tinédzsereknek, hogy végül felnyissák a szemüket arra, hogy milyen szörnyűség történhet velük, ha könnyen bedőlnek egy idegennek.

Coby a Facebookon készít egy hamis adatlapot, egy 15 éves lánynak adja ki magát, a neve Amanda Green. Pár hasonló korú fiút választ ki, azok szüleinek beleegyezésével, majd bejelöli őket, és csevegni kezd velük. Nem kell sok hozzá, hogy a fiúkat ujjai köré csavarja és egy magadott címre csábítsa, ahová azok gyanútlanul be is mennek. Ekkor bukkannak fel a szülők, és kikelve magukból szidják le naiv csemetéjüket, akik, ha nem egy műsorban szerepelnének, eddig már rég az emberrablók áldozatául eshettek volna.

Van egy autós jelenet is, ahol egy édesapa a furgon végében tartózkodik, és figyeli, hogy a gyereke be fog-e szállni a kocsiba. Már attól kirázza őt a hideg, hogy a fiú a lakcíműket is megadja, de attól szinte rosszul lesz, hogy egy vadidegen autójába is képes beszállni. Ekkor ijesztenek rá a gyerekre, egy elrablást szimulálva, hogy többé soha ne jusson eszébe olyan emberekbe megbízni, akiket soha életében nem látott, vagy semmit nem tud róluk. A jelenet érdekessége, hogy Amanda azt írta a fiúnak, hogy az édesapja fog elmenni érte, és a kamasz úgy is beszállt a kocsiba, hogy egy parókás férfi ült a volán mögött. Kicsit ugyan gyanút fogott, de mégis kinyitotta az ajtót és beszállt.

Egy másik részben a fiú egy üres házba megy be, mert Amanda még „tusol”. Ekkor bukkannak elő az idegenek, de már nincs mit tennie, az ajtót rázárják, és többé nincs kiút. Szerencsére, hogy ez csak átverés volt, de amit az édesanyjától kap, azt teljes joggal megérdemli.

Ezek az esetek a fiúkról szóltak, de természetesen a lányok sem elővigyázatosabbak. Coby és csapata róluk is forgatott egy részt, azt is érdemes megnézni.

betöltés...