A férfi meghalt, mindössze 48 órával azután, hogy húsevő baktériummal fertőződött meg Floridában – a lánya most figyelmeztetni akar másokat

Egy Tennessee-i férfi 48 órán belül meghalt, miután húsevő baktériummal fertőződött meg, amikor Floridába utazott, hogy meglátogassa a lányát.

Cheryl Bennett Wiygul a Facebook-hoz fordult, hogy elmagyarázza, hogyan maradt alul édesapja, Dave Bennett a Vibrio vulnificus-al szemben, és figyelmeztetést adott ki, miszerint úgy véli, hogy az embereknek óvatosnak kell lenniük.

„A húsevő baktérium úgy hangzik, mint egy városi legenda. De biztosíthatom, hogy nem az. Elvette az apám életét Ez annyira feldolgozatlan és személyes számomra, hogy nem akartam posztolni róla, de ha akár egy embernek is tudok segíteni, akkor már megérte”- mondta.

Cheryl szerint édesapja rákos volt, és ez gátolta az immunrendszere optimális működését. A floridai kirándulás során ő és Cheryl családjának többi tagja töltött némi időt a vízben a Crab-sziget közelében. Szép volt az idő és a család együtt volt: úgy tűnt minden rendben.

A szülei látogatása előtt Cheryl hallott egy olyan esetről, amikor egy 12 éves lány egy nyílt seben keresztül olyan baktériummal fertőződött meg, amely elkezdte enni a húsát. Azonban bevallja, hogy nem akarta elhinni.

„A szüleim egy héttel azután jöttek hozzám Floridába, miután megjelent egy cikk egy 12 éves lányról, akit ugyan ez a húsevő baktérium támadott meg. Nem akartam ezt elhinni” – olvasható a posztjában.

„A családom szeret a vízben lenni. Megyénk, Okaloosa megye egy „Pletyka kontroll” című cikket tett közzé válaszul arra a posztra, amely úgy tűnt, hogy eloszlatja mindenki félelmét. A fent említett lánynak volt egy vágás a lábán, szóval úgy éreztem, hogy ez megerősített, hogy ne menjek be egy vágással. Kutattam egy kicsit. Amikor a szüleim megérkeztek a városba, már fanatikus voltam a Neosporin antibiotikumos kenőccsel és a folyékony ragtapassza kapcsolatban.”

„Az apámnak nem volt nyílt seb a testén. Volt néhány begyógyult kisebb karcolás a karján és a lábán, amelyekről megbizonyosodtam, hogy szuperül le vannak zárva. Anyám aprólékosan bekente őt napozókrémmel. Óvintézkedéseket tettünk, és jók voltunk, úgy gondoltam.”

Sajnos azonban Dave Bennett potenciálisan halálos baktériumfertőzést kapott. Szombat reggel 4 órakor – 12 órával a vízben tartózkodása után – lázzal, hidegrázással és görcsökkel ébredt fel.

Ezt követően fájdalom alakult ki a lábaiban és egy nagyon duzzadt fekete folt a hátán. Bennett hamarosan kórházba került és intravénásan antibiotikumokat kapott. További foltok kezdtek megjelenni a bőrén. Vasárnapra meghalt.

„Egyetlen tengerparton vagy parkban sem volt baktériumra utaló figyelmeztetés, ahova mentünk” – írta Cheryl. „Figyelmeztetést szoktak kitenni a baktériumok magas szintjével kapcsolatban, de nem volt ilyen. Soha nem vittem volna az apámat a vízbe, ha baktériumokra vonatkozó figyelmeztetés lett volna, de azért, mert nem akartam, hogy gyomorvírust kapjon, nem azért, mert azt hittem, hogy megöli.”

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési hivatal (CDC) szerint a Vibrio baktériumok bizonyos parti vizekben élnek, és május és október között nagyobb koncentrációban találhatók meg. A CDC szerint a Vibrio évente akár 100 halálesetért felelős az Egyesült Államokban.

Részvétünk Cheryl-nek és családjának. Nagyon sajnáljuk a veszteségüket.

Segíts nekünk terjeszteni Cheryl figyelmeztetését erről a potenciálisan halálos baktériumról, azzal, hogy megosztod ezt a történetet a Facebookon. Soha nem tudhatod, talán megmenthetsz egy életet.

betöltés...