10 rákmegelőző szokás, amivel akár az életedet is megmentheted!

A rosszindulatú daganatos megbetegedéseket és azok szörnyű következményeit nem kell senkinek sem bemutatni, mert ritka az a család, ahol akár egy távolabbi rokon ne hunyt volna el rákban. A szakemberek szerint csak az Egyesült Államokban hamarosan három emberből egy lesz kénytelen szembenézni ezzel a szörnyű kórral.

Azonban mindig lehet cselekedni, és nagyon fontos, hogy időben történjen a megelőző intézkedés, így most következzen 10 rákmegelőző szokás.

1. Figyelj oda az étrendedre

A legtöbb vizsgálat azt igazolta, hogy a rákos megbetegedésekért a rossz étkezési szokások a felelősek. Fontos az, hogy kevesebb vörös húst fogyassz, több bio gyümölcsöt és zöldséget majszolj, például salátát, káposztát, brokkolit, fokhagymát.

2. Fogyassz zöld teát

Rengeteg rákvédő hatóanyag van a zöld teában, többek között erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek védik a tüdőt, a melleket, a petefészket és a prosztatát a rákos betegségektől. A zöld tea gyógyhatását a nyugati civilizáció és orvoslás csak most kezdi felismerni, a keleti, ázsiai népek már évszázadok óta fogyasztják.

3. Óvakodj a túl erős napsugaraktól

Nyáron, a déli órákban ne menj ki napvédőkrém nélkül a napra, mert a káros napsugarak bőrrákot idézhetnek elő. Ha mégis muszáj kimenned a szabadba, viselj pólót, vagy vigyél magaddal napernyőt.

4. Biztonságos együttlét

Az óvszer használatával nem csak a nem kívánt terhességet lehet megelőzni, hanem számtalan betegséget, köztük a humán papillómavírus által okozott méhnyakrákot is. Főként akkor érdemes a rendszeres óvszerhasználat, ha gyakran váltogatod a partnereidet.

5. Rendszeres testmozgás

Mozogj rendszeresen, és sportolj azt, amit leginkább szeretsz, mert így létrejön a mozgás öröme. Ülj biciklire, ússz, kocogj, bármit mozoghatsz, a lényeg, hogy légy aktív, mert így tudományosan is bizonyított, hogy 30 százalékkal kisebb lesz az esélye a rákos megbetegedéseknek.

6. Fogyassz halat

A legjobbat az egészségeddel akkor teszed, ha a vörös húsok helyett inkább halra váltasz, hiszen a halhúsban nagyon értékes tápanyagok vannak, amelyek a daganatos betegségektől is megvédenek.

7. Pozitív gondolkodás

Mivel a tudósok megerősítették, hogy kapcsolat van a stressz és a rák kialakulása között, ezért érdemes pozitív gondolatok segítségével csökkenteni a stresszt, a szorongást. Próbáld ki a mély meditációt, amely segít megtisztítani az elmédet a rossz gondolatoktól.

8. Mértékkel igyál sört, bort

Furcsán hangzik, de a sör képes megvédeni egy bizonyos szintig a H. pylori baktérium ártalmaitól, amely viszonylag gyakran okoz gyomorrákot. A mértékkel történő borfogyasztás is segít megvédeni az egészségedet.

9. Csökkentsd a cukorfogyasztásodat

Kerüld az édes üdítőitalokat, ne egyél túl sok édes, cukros finomságot, mert a cukor segíti a rákos sejtek növekedését, szaporodását. Még a zéró cukortartalmú üdítőket se vásárold meg, mert azokban mesterséges édesítőszereket tesznek.

10. Menj el szűrővizsgálatokra

Ezek a vizsgálatok azt a célt szolgálják, hogy a betegség időben kiderülhessen, ami azért fontos, mert ezáltal a gyógyulás esélye sokkal nagyobb lesz.

betöltés...