Emlékeztek még erre a kisbabára, aki 1 kg-os súllyal született? Így néz ki 16 évesen.

Aki nem emlékezne Kenadie Jourdin-ra annak elmeséljük az ő kis történetét. Kenadie 2003 februárjában látta meg a napvilágot, ám mindössze 1 kilogrammot nyomott a mérlegen és kis testének hossza körülbelül 29 centiméter volt. Az ápolónő egyből elnevezték Hüvelyk Pannának.

A terhesség 8. hónapjában problémák merültek fel, és az ultrahangos vizsgálat után derültek ki, a baba lehetséges problémái. Miután megszületett világossá vált, hogy a kicsinek primordiális törpeség szindrómája van, ami egy ritka genetikai rendellenesség.

Ez viszont cseppet sem veszélytelen, ugyanis a babának emésztési és légzőszervi problémái, valamint késleltetett mentális fejlődése is lehet, és mivel Kenadie már elszenvedett sajnálatos módon egy agykárosodást, ezért az orvosok csak néhány napot jósoltak neki.

A kislány szülei teljesen összetörtek, de úgy döntöttek, hogy megkeresztelik, hogy mielőtt elhagyja a földi világot, rendes neve legyen.

Teltek-múltak a napok és Kenadie nem adta fel a küzdelmet és szülei ebből már tudták, hogy életen fog maradni.

Tizennégy évvel később, Kenadie még mindig életben volt, igaz tanulási zavarai voltak és lábai, valamint karjai jóval fejletlenebbek voltak egy átlagos gyermeknél, de boldog volt és ez számított szüleinek.

Kenadie megtanult úszni és korcsolyázni, mindemellett pedig nagyon szeretett iskolába járni és a barátaival lenni. Igazi eleven kislány volt, aki vidám perceket csempészett az emberek életébe. Volt egy tipikus nevetése, amit csak azért csinált, hogy mások nevessenek rajta.

A lány rendszeresen új orvosi kihívásokkal szembesül, de családja minden egyes nap támogatja és segíti őt. Az alábbi képen öccse mellett áll és szemmel látható, hogy mekkora különbség van köztük. Ennek ellenére Kenadie egy pillanatra sem veszít jókedvéből, mert eszméletlenül sok akaratereje van.

Sokat segített a lánynak az is, hogy szülei sem adták fel a reményt, hogy egy nap teljes értékű életet éljen. Édesanyja többször elmondta mennyire büszke rá azért mert ekkora ereje van és azért is, mert nagyon sok mindent elsajátított az életben, például a sportokat.

A lány jelenleg így néz ki 16 évesen, és reméljük még jó sok boldog éve lesz szülei, rokonai, és barátai társaságában. Kívánjuk neki, hogy hosszú élete legyen és sikerekben legyen gazdag.

betöltés...