Avicii életéről szóló film lerántja a leplet a zeneipar mocskos világáról!

Sajnos jó párszor láthattuk már, hogyan ragadja meg és falja fel a szórakoztatóipar egy ember életét.

A végeredményt már sokszor tapasztaltuk: tönkrement, idejekorán eltávozott sztárokat, művészeket sirattunk már eleget. Sajnos az egész világot megrázta a fiatal dj halála, aki sikert-sikerre halmozott, mégse volt boldog.

Huszonnyolc évesen, egyelőre tisztázatlan okok miatt, de feltehetően akut hasnyálmirigy-gyulladása következtében halt meg pénteken a világhírű DJ. A zenész, habár az utóbbi években már nem állt színpadra, korábban kiélvezte a hírnév minden előnyét, turnézni azonban sosem szeretett, többek között erről is szól a róla készült dokumentumfilm.

Az Európában 2017 végén bemutatott és a Netflixre is felkerült Avicii: True Stories című film készítői az amerikai premiert csak mostanra időzítették, direkt azért, hogy részt vehessen a jövő évi Oscar-versenyben, írja a Variety.

A film Avicii 2016-os visszavonulása után debütált, és pont azt mutatja meg, hogy a turnéktól már jóval a halála előtt kikészült DJ-nek előbb kellett volna visszavonulnia.

A True Stories egyébként lerántja a leplet a fényűzés mögötti kegyetlen igazságról és bemutatja az elhunyt fiatal DJ legrosszabb perceit, melyek miatt végül úgy döntött, teljesen abbahagyja a turnézást. Olyan pillanatokat sikerült benne megörökítenie a készítőknek, mint amikor hasnyálmirigy-gyulladása okozta nagy fájdalmai miatt lemondaná koncertjeit, promóterei azonban igyekeznek meggyőzni, hogy folytassa a turnézást akkor is, ha már nem bírja.

Ha tehetséges vagy, akkor egy nagy gépezet részévé válsz, amely sok problémát hoz. Még sikeresebbnek kell lenned, még több csúcsot kell megdöntened: mindig csak többet, többet és többet. Az emberek halálra dolgozzák magukat, és ez nem egészséges. Valakinek szólnia kell egy ponton, hogy állj meg, különben elfeledkezel magadról” – mondta Tsikurishvili, aki Avicii barátja volt.

Bergling holttestére az ománi Maszkatban találtak április 20-án. Az alkohol-és drogproblémákkal küzdő DJ egy széttört borosüveg egyik darabjával vágta fel az ereit.

 

betöltés...