"Soha nem akarok vékony lenni" – az énekesnő, Lizzo büszkén hárítja a kritikát

Plus size énekesnőként Lizzo a színpadon mutatja be hangi tehetségét, és online is kiáll a testpozitivitás mellett. Nemrégiben egy TikTok-videóra reagált, és megosztotta személyes tapasztalatait a hozzá hasonló kinézetű emberekkel kapcsolatos sztereotípiákkal kapcsolatban.

Lizzo az edzőterembe járó plus size emberekkel kapcsolatos általános véleményekre reagál.

Május 15-én az énekesnő egy @tiffriahgrande nevű TikTok-készítő által készített videót vágott össze. A videóban az alkotó megkérdőjelezte, hogy mások szerint a plus size emberek elsősorban az egészségükért, nem pedig a fogyás érdekében végeznek edzéseket. Lizzo erősen rezonált ezzel a nézettel, és úgy döntött, hogy megosztja egyetértését.

A videóját így kezdte: „Nehéz nem próbálni a kövérség elől menekülni”. Énekesnőként és előadóművészként végzett munkája során számos olyan tevékenységet végez, amely fizikai állóképességet igényel, például táncol és énekel, ráadásul szűk ruhában, ami korlátozhatja a légzését.

Azzal folytatta, hogy ahogy egyre profibbá vált a karrierje, úgy lett egyre tudatosabb a teste egészségével kapcsolatban.

Ahogy 2020-ban elkezdett vegán lenni és edzeni, változásokat tapasztalt a testében. És tisztázta azt a sztereotípiát, hogy a hozzá hasonló emberek, akik ezeket a dolgokat csinálják, nem azért csinálják, hogy lefogyjanak. „Szerintem sokan látnak így egy kövér embert, és azonnal feltételezik, hogy mindent azért csinálnak, hogy vékonyak legyenek” – mondta a videójában. „Én nem próbálok vékony lenni. Soha nem akarok vékony lenni.”

Számára nem a súly a fontos.

Az egészséges életvezetés Lizzo számára az elméjének szól, hogy amikor a tükörbe néz, ne szégyellje magát, és ne undorodjon magától. „A testmozgás segített abban, hogy az elmém változzon, nem pedig a testem.” Majd azzal folytatta, hogy ha az ember elméje boldogtalan, akkor az egész teste sem lesz boldog.

A múltban Lizzo kiállt a hozzá hasonló egyének mellett azzal, hogy felvállalja saját testalkatát. Törekvései túlmutatnak azon, hogy egyszerűen csak divatos vagy piacképes fogalomnak tekinti, mivel igyekszik normalizálni és ünnepelni a különböző testformákat és méreteket.

Lizzo egészségének megőrzéséhez való hozzáállása is csodálatra méltó, mivel szilárdan hisz a testmozgás boldogságunkra gyakorolt pozitív hatásában. A fizikai aktivitás növelheti az endorfinszintet, és hozzájárulhat az általános jólétünkhöz.

betöltés...