Az 5 napos koraszülött baba mosolyog és a meglepő pillanat vírusos lett

Amikor egy baba szeretettel fogantatik és több hónapon át hordozzák, minden, a biztonságát fenyegető veszély stressz és pánik forrása lesz. A helyzet fokozódik, ha az anya a vártnál korábban kénytelen szülni, és a szülők szorult helyzetben vannak, mivel nem tudják megvédeni koraszülött babájukat. Egyetlen fotó azonban minden élményt jobbá tehet.

Ismerd meg Freyát!

Egy szívmelengető kép a mindössze 5 napos mosolygós Freya Vinje-ről reményt ébreszt a koraszülött babák szüleiben szerte a világon. A 34. héten született, 1,76 kg súlyú Freya bizonytalan túlélési esélyekkel nézett szembe. Szüleit, Lauren és David Vinje-t kétségek között hagyta. A kezdeti aggodalmak ellenére kisbabájuk néhány nappal a koraszülés után ragyogó mosollyal áldotta meg őket.

Nem volt könnyű út.

Vinje a Szülés félelem nélkül blogbejegyzésében részletezte terhességi komplikációit. A 28. héten a preeclampsia (terhességi toxémia) jeleit mutatta, a lábai és a bokái duzzadni kezdtek, és éjszaka villogó fényeket látott. Többszöri orvoslátogatás után ágynyugalomra kényszerült. A 34. heti ultrahangvizsgálat során a baba szívritmusával kapcsolatos aggodalmak miatt döntöttek a szülés megindításáról. A komplikációk ellenére Vinje a császármetszés mellett döntött.

Másnap a sebész közölte a helyzetük váratlan természetét. Freya köldökzsinórja szokatlanul rövid volt, és a nyaka köré tekeredett. Ha a természetes szülést választotta volna, az azzal végződhetett volna, hogy a köldökzsinór túlságosan megnyúlik, a nyaka köré szorul, és elvágja a baba oxigénellátását.

Tökéletes szülésként jellemezte, minden rendben ment. David, Freya édesapja kifejezi a lánya fogadásának örömét, és kijelenti, hogy egy aprócska kisbabát a kezében tartani őrületes, lehengerlő és csodálatos volt.

A vírusos fotó

A Freya mosolyát megörökítő fotó örömet okozott szüleinek, segítve őket abban, hogy a nehézségek ellenére is megőrizzék a reményt. Két évvel később Lauren úgy döntött, hogy megosztja a fotót a világgal, vigaszt nyújtva ezzel más koraszülött babák szüleinek Freya sugárzó mosolyán keresztül. A képaláírás így szólt: „Boldog volt, hogy él!”. Lauren számára a fotó láttán tudatosult benne, hogy az élet értékes.

A felemelő pillanatkép nagy visszhangot váltott ki, több mint 50 000 megosztást és 11 000 kommentet gyűjtött össze. Szülők is csatlakoztak, megosztva saját fotóikat és beszámolóikat koraszülött gyermekeik útjáról.

Egy interjúban Lauren felidézte, hogy azért akarta megosztani a fotót, mert az sok örömet okozott neki, és úgy gondolta, hogy másoknak is ugyanezt teheti. Lauren számára a fotó egy emlékeztető mindenki számára, hogy mindig maradjunk pozitívak és nézzük a dolgok pozitív oldalát.

Hogy van most Freya.

Most, 9 évesen Freya egy hat fős család tagja. Három nővére van, és a legjobb életét éli. Freya fejlődésére reflektálva Lauren megosztotta, hogy Freya nem változott, még mindig ugyanaz a személyiség, mint amit a fotó is mutat. Lauren hozzátette, hogy Freya egyike azoknak a gyerekeknek, akik mindenkire mosolyognak az élelmiszerboltban.

A legnagyobb tanács, amit Lauren a koraszülött babákat nevelő szülőknek ad, hogy soha ne adják fel. Hangsúlyozza, hogy fontos, hogy pozitívak és erősek maradjanak. David azt is hozzáteszi, hogy a remény és a gyermekünkben való hit létfontosságú.

betöltés...