Ezért ne felejts el elrejteni egy darab szappant a ház minden szobájában

Régen állandó helyük volt a mosdókagyló mellett, manapság azonban a hagyományos szappan használata egyre inkább ritkaságszámba megy. Gondolkozz csak el, ha bemész egy fürdőszobába, milyen gyakran látsz inkább folyékony szappant?

A hagyományos szappan használatának mellőzése azonban teljesen rossz ötlet. Még ha nem is használod többé kézmosásra, valójában több tippet is tudunk adni, hogyan veheted hasznát.

Ebben a cikkben a hagyományos szappan 7 különböző felhasználási módjáról lesz szó, ami megmutatja, hogy még mindig elengedhetetlen minden otthonban – legyen szó akár rovarcsípésről, akár a pára eltávolításáról a szemüvegedről. Nézd át az alábbi listát, és ne habozz továbbadni másoknak!

Rovarcsípések


A viszketés és a fájdalmas rovarcsípések senkinek nem kellemesek. Szerencsére számos házi praktika létezik, ami segít megszabadulni tőlük – és az egyik ilyen, furcsa módon, a szappan használata. Csak nedvesítsd be a szappant, dörzsöld be csípést, és a viszketés hamarosan megszűnik.

Illat


Nem tiszteletlenség a virágokra vagy az illatos gyertyákra nézve, de van még egy módja annak, hogy megszabadulj a rossz szagoktól a régi szekrényekben, bőröndökben vagy poros helyiségekben. Helyezz bele egy becsomagolt szappant.

REM alvászavar
A REM alvási rendellenességek következtében kialakuló nyugtalan láb szindróma gyakori probléma, amely több millió embert érint világszerte. Hogy elkerüld a lábaid alvás közbeni akaratlan mozgását, valamint a görcsöket és bizsergő érzést, próbálj meg egy szappantömböt elhelyezni a lepedőd alá. Igen, elismerem, furcsán hangzik, de sokan esküsznek rá!

A kertben


A kártevők elleni küzdelem a kertben kemikáliák nélkül is végezhető. Egy erős illatú szappan apró darabjainak elhelyezése a kertben csökkentheti a kártevők okozta problémákat.

Tiszta szemüveg


Bárki, aki szemüveget visel, igazolhatja, hogy mennyire bosszantó tud lenni, amikor bepárásodik. Ha te is annyira utálod ezt, mint én, próbáld meg száraz szappan bedörzsölni a szemüveg belsejét, majd töröld le száraz ruhával. Ugyanez a trükk használható arra is, hogy megakadályozzuk a fürdőszobai tükrök párásodását egy forró zuhany után.

A dolgok meglazítása


Mindannyian tapasztaltuk már, hogy a cipzárunk elakad. Vagy mi a helyzet azzal az ablakkal, amely egyszer csak hirtelen nem nyílik ki? Ilyen esetekben nagyszerű kenőanyag egy kis száraz szappan. Egy másik nagyszerű tipp, hogy dörzsölj szappant a nyikorgó ajtók zsanérjaihoz, ha azt szeretnéd, hogy szépen, simán nyíljanak.

Cipők puhítása


Van annál jobb érzés, mint felvenni egy pár vadonatúj cipőt? Természetesen csak addig a percig, amíg nem lesz tőle vízhólyag a lábadon. Tudtad, hogy ha a cipő belsejét lágyítani kell – azért, hogy elkerüljük, hogy kidörzsölje a lábunkat -, akkor a szappan lehet az, amire szükséged van!

Hát, íme! Itt a bizonyíték arra, hogy miért nem szabad a “régit” csak egyszerűen lecserélni az “újra”. Ezek után én minden bizonnyal fogok otthon tartani hagyományos szappanokat.

Oszd meg ezt a cikket, hogy mások is értesüljenek róla, mi mindenre használható a jó öreg szappan. Ki tudja, talán segíthet nekik is!

betöltés...