Ez a legkézenfekvőbb módszer a körömgomba otthoni kezelésére

Hogyan szabadulhatunk meg könnyen és természetes úton a körömgombától?

Az Epsom sót, vagy közismertebb nevén a keserűsót számos jótékony hatása miatt alkalmazzák már az régi időktől fogva. Az alábbiakban bemutatjuk ennek a sónak a széleskörű felhasználási módját!

Kezeli a székrekedést – mivel a keserűsó köztudottan hashajtó hatással rendelkezik. Ehhez keverjünk el egy kanál keserűsót egy pohár vízben és keserű ízét legyűrve igyuk meg.

Gyógyítja az izomfájdalmat – mely magnézium tartalmának köszönhető. Ehhez készítsünk egy fürdővizet az alábbi recept szerint: egy kád meleg vízhez adjunk két bögre keserűsót és esetleg néhány csepp levendula olajat.

Az így elkészített fürdővízben üljünk egy negyed órát, majd ezt követően hideg vízzel zuhanyozzunk le. Arra figyeljünk, hogy amíg a vízben vagyunk, ne használjunk semmilyen szappant vagy tusfürdőt, mert az reakcióba léphet a keserűsóval.

Csökkenti a rovarcsípések okozta gyulladást – ehhez keverjünk össze két kanál keserűsót egy bögre vízzel és ezzel borogassuk a rovarcsípés helyét. Úgy a gyulladás, mint a viszketés hamarosan megszűnik a borogatást követően.

Bőrradírként is funkcionál – ehhez készítenünk kell olíva olajból és keserűsóból egy krémet, mellyel, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át az arcbőrünket.

Kitisztítja a bőr pórusait és eltávolítja a mitesszereket – ha egy kanál keserűsóhoz adunk 3 csepp jódot és egy pohár forró vizet. Ezt elkeverjük, hagyjuk kihűlni és ezzel mossuk le a problémás bőrfelületet.

Ruha illatosító készíthető belőle – ehhez egy bögre keserűsót keverjünk össze egy számunkra kedvenc illóolaj néhány cseppjével és máris adagolhatjuk a mosógép illat rekeszébe.

Kezelhetjük vele a körömgombát – oly módon, hogy naponta legalább két alkalommal 20 percre áztassuk a kezünket vagy lábunkat keserűsós vízben. Mindezt addig ismételhetjük, ameddig a panaszok megszűnnek.

Használhatjuk a fölösleges fattyú eltávolítására a fejbőrről – Ehhez egy fél bögre samponhoz keverjünk 9 kanál keserűsót, amiből egy pakolást készíthetünk, ezt vigyük fel a fejbőrre és 5 percig masszírozzuk át vele gyengéden a fejbőrt, majd öblítsük le.

betöltés...