Férjének akarta adni a fél veséjét. Akkor tudta meg, hogy ő is haldoklik

Amikor kiderült, hogy a férjének azonnal szüksége van egy vesére, Tracy Stuart teljesen kikészült. A nő mégsem veszítette el a reményt, hanem abban gondolkodott, hogy ő maga lesz a férje vesedonorja. Bele is vágott a szükséges vizsgálatok elvégzésébe, ám a történetük újabb fordulatot vett: maga Tracy is egy súlyos betegségben szenved…

Richard és Tracy közel 25 éve házasok. Közös életük során több megpróbáltatáson mentek már keresztül, éppen ezért, amikor Richard megbetegedett, akkor is teljes vállszélességgel állták a sarat. A feleség szentül hitte, hogy ő az a bizonyos személy, aki segíthet a férjének, de a sors másképp hozta.

Richard cukorbeteg volt, ami súlyosan károsította a veséit. Sürgősen szüksége volt egy új szervre. Tracy fel is ajánlotta, hogy megosztja férjével a sajátját, el is végezte az analíziseket, melyekből kiderült, teljesen kompatibilisak egymással, csakhogy a szervadományozás mégsem jöhet létre. Tracynél ugyanis a rákbetegség biztos nyomaira bukkantak.

Pontosabban, a feleség myeloma nevű kórban szenved – ez a plazmasejtek rákos elváltozása.

„Lesütöttem a fejem, és bocsánatot kértem tőle, mert hibásnak éreztem magam, amiért nem tudom megmenteni az életét. Senki sem tudja elképzelni azt a bűntudatot, amit akkor éreztem.” – vallotta Tracy, aki teljesen megfeledkezett a saját bajának a súlyosságáról, és egyedül a férje állapota érdekelte.

Addig csupán egyikük harcolt az életéért, most azonban mindketten küzdenek a sajátjukért. Richard továbbra is dialízisekre jár, és a megfelelő szervdonorra vár. Tracy pedig január végén kezdte meg a kemoterápiák kínzó sorozatát. A kezelések 5 hónapig tartanak, azután a nőnek őssejtbeültetésre lesz szüksége ahhoz, hogy életben maradjon.

betöltés...