A doktor 5 év távollét után visszatér a földjére: egy luxusházat talál rajta

A ház, az otthon, a tető a fejünk felett, a biztonság és a stabilitás forrása: kétségtelenül nagy értéket képvisel. Az ingatlan birtoklása azt jelenti, hogy nem kell pénzt pazarolni a bérleti díjra vagy – ha már egyszer kifizették – a jelzáloghitel törlesztésére. Az otthon alapvető érték a magánszemélyek számára, különösen akkor, ha családot kívánnak alapítani.

Ugyanez mondható el a földtulajdonról is: a földet üzleti célokra és/vagy saját, saját tervezésű álomház építésére lehet felhasználni.

A probléma – abban a történetben, amelyet most elmesélünk – nem annyira az otthonépítéssel volt. Sokkal inkább az, hogy kiderült, hogy a tulajdonos földjén – a tudta nélkül – egy házat építettek!

A 70 éves Daniel Kenigsberg doktor szokatlan, kellemetlen helyzetbe került. Megtudta, hogy egy luxusotthont építettek a tulajdonában lévő telekre – ráadásul teljesen a tudta és az engedélye nélkül. Íme az ő története:

Dr. Kenisberg Connecticutból származik, és egész gyermek- és ifjúkorát itt töltötte: azért költözött el a családjától (és a régi házból, amely korábban a telken állt), hogy a New York-i Orvosi Főiskola orvosi karára járhasson. A képzés elvégzése után Marylandbe, majd végül a New York-i Setauketbe költözött feleségével együtt.

Évekkel később Daniel édesanyja meghalt, és ő örökölte a földet és a szülői házat. Az orvos eladta a házat, de egy parcellát megtartott, hogy továbbadja a gyerekeinek. A dolgok azonban nem egészen így alakultak…

Az orvos évek óta rendszeresen fizette a földterület után járó adót, és több ajánlatot is kapott, hogy megvásárolja tőle – de Daniel mindet visszautasította. Egy connecticuti cég azonban mintegy 350 000 dollárért megvásárolta a földet – és úgy vélték, hogy minden törvényesen történt. Ez azonban egyáltalán nem így volt.

Valójában úgy tűnik, hogy valaki Dr. Kenisbergnek adta ki magát, hogy eladja azt a földet, és kicsalja a cégtől a pénzt! Daniel csak a véletlen folytán jött rá a történtekre: egy reggel az orvos egyik régi osztálytársa kereste meg, és közölte vele, hogy egy gyerekkori barátjuk beteg, és szakértői tanácsra van szüksége. A hívás során a barát megemlítette, hogy látta az orvos telkén épülő épületet.

Az orvos természetesen körbelövöldözte, hogy megtudja, mi történik. Amikor a telkéhez ért, döbbenten látta, hogy egy 3 emeletes, luxus ház épül rá. A későbbi nyomozás során kiderült a csalás.

Az orvos most pert indított, kérve, hogy az 1,4 millió dolláros épületet távolítsák el, és helyére a korábban ott lévő növények és fák kerüljenek.

Mit gondolsz erről a hihetetlen történetről?

betöltés...