Ez a lány már nem tudta mozgatni a karját és a lábát. Az orvosok a hajában találták meg az okát.

Amanda Lewis (La Grande, Oregon, USA) feltöltött egy zavaró videót a Facebookra, amin a 3 éves lánya, és az apja, Lantz látható. A fiatal lány furcsán viselkedett, és elesett, amikor Lantz megpróbálta felállni.

“Ma egy kicsit ijesztő reggelünk volt, […] de meg akartam ezt osztani, hogy mások is tisztában legyenek vele” – mondta Amanda a Facebookon.

A lánya különös módon kezdett el viselkedni az esti fürdés alatt. Evelyn nem akart felállni, hogy felvegye a pizsamáját. Ingerlékennyé vált, és arra kérte az anyját, hogy vigyázzon rá egész éjszaka.

She's probably upset that she had to start off with an empty bucket.

Publiée par Lantz Lewis sur Samedi 1 novembre 2014

A házaspár aggódni kezdett, amikor a 3 éves lányuk másnap nem tudott felállni.

Az apának, Lantz-nak egy ritka agydaganata volt, amely gyermekeknél még gyakrabban előfordul. A rákot akkor fedezték fel nála, miközben az országát szolgálta a tengerészgyalogságban. Lehetséges, hogy betegsége a családban öröklődik? Ezt gyanította mindenki.

Publiée par Lantz Lewis sur Jeudi 15 janvier 2015

Mivel a tünetei másnap reggel sem javultak, sőt, egyértelművé vált, hogy nem tudja használni a lábait és a kezeit is alig, azonnal kórházba vittük őt és Lantz rákkal kapcsolatos múltján nagyon aggódtunk” – folytatta Amanda.

Az orvosi vizsgálat meghatározta Evelyn részleges bénulásának okait.

Az orvos kifejtette, hogy az elmúlt 15 évben hasonló tüneteket mutató gyermeket kezelt, és feltételezte, hogy a fertőzés az oka. Igaza volt: a parciális bénulás egy kutya kullancs miatt volt, amit a hajában talált.

Veszélyes lehet, ha ezt a fajta csípést nem kezelik elég gyorsan. Néhány nap múlva a bénulás tovább romolhat, amíg a személy már nem képes lélegezni, ami halált okozhat.

Miután a kullancsot eltávolították, a fiatal lány már a következő napon jobban érezte magát. A csípés körüli viszketés volt Evelyn egyetlen panasza az elkövetkező napokban.

A következő videóban Amanda mutatja meg, milyen a bénulás hatása:

https://www.facebook.com/amanda.lewis.12764/videos/10213065382413051/

Ez a megpróbáltatás boldog véget ért, de ezt a problémát nem szabad könnyedén venni a kullancs szezonban, és a szülőknek tisztában kell lenniük a veszélyekkel.

betöltés...