15 éven át egy csónakházat alakított át pompás középkori rezidenciává, majd 5 millió euróért adta el.

Egy angliai műkereskedő egy csónakházat alakított át pompás középkori kastéllyá. Az eredmény lélegzetelállító.

David Southwick egy előremutató brit műkereskedő. Egy csónakházat alakított át egy középkori várat idéző pompás épületté. Ma ez a pompás ingatlan 5 millió fontért (kb. 2 200 000 000 forint) eladó.

Egy álomotthon

A négy hálószobás ház 1,6 kilométerre található az angliai Devonban, Dartmouth városától. A telekről panorámás kilátás nyílik a folyóra, a vízi útra, amelyen a turisták vitorlázhatnak, kajakozhatnak vagy evezhetnek.

David Southwick az Insidernek adott interjújában elmondta, hogy a régi, 1960-as évekből származó házat lebontotta. A csónakházat azonban megtartotta, mielőtt átalakította és kibővítette volna.

A 370 négyzetméteres épület öt emeleten terül el, és egy fedett úszómedencét, valamint egy kis magánstrandot is magában foglal.

David Southwick és felesége 15 évet töltöttek álmaik otthonának építésével. A házba 2008-ban költöztek be, valamivel a munkálatok befejezése után. Az eredmény pedig finoman szólva is lélegzetelállító:

„Mindenki azt hiszi, hogy ez egy régi épület, amit felújítottunk, de valójában ez egy régi stílusú ingatlan” – mondta a műkereskedő a hírportálnak.

Egy ízlésesen berendezett ingatlan

Mint David Southwick elmondja, a hangár belsejét úgy alakították ki, hogy az egy jachtra hasonlítson, a nyílások pedig tárolásra szolgálnak. A konyhában tölgyfa burkolat, beépített szekrények és két dupla üvegajtó található.

Az étkezőben üveglapok vannak a padlón, így közvetlen kilátás nyílik a medencére. Végül, a hálószobák és a könyvtár ízlésesen berendezettek és tele vannak bájjal.

Miután 14 évig éltek a helyszínen, a házaspár most azt fontolgatja, hogy Olaszországba költözik: „Csak remélem, hogy valaki értékelni tudja” – mondta a brit.

betöltés...