18 dolog, amit a 2000-es évek tinédzserei értenek igazán

A listák végtelennek tűnhetnek, ha időutazásról van szó!

Felnőtt fejjel visszatekintve a ’90-es, na meg a kétezres évek eleje maga volt a csoda – kis túlzással persze – de tény és való, hogy gyerekfejjel sokkal jobban meg tudtuk élni az élet azon apró örömeit, amiket felnőttként már lehet, hogy észre sem veszünk.

Ezen évtizedek hagyatékai pedig ma már annyira érték-számba mennek, hogy szinte minden dívik, aminek akár csak egy kicsit is köze van ahhoz a korszakhoz. Akkoriban azt hittük, hogy ez a modernizáció csúcsa és elképzelni se tudtuk, hogy 10-20 év múlva hol tarthat majd a technológia. Most pedig vágyakozva tekintünk vissza, és nem csak azért, mert az idő megszépít minden emléket. Ki ne szeretne akár csak egy napra is ott, és abban az időben újra kamasz lenni?!

1.) A válogatás CD/kazetták fénykora volt ez! A házi-, osztály- és sulibulik nem is telhettek el ezek nélkül. A kazettákat úgy lehetett átmásolni, ha a tetején lévő kis lyukat leragasztottad, ezzel kicselezve a kiadó általi ‘védelmi rendszert’. A rádiók kívánságműsoraiból felvett slágerekről nem is beszélve…

2.) A szelfikre bizony akár egy hetet is várni kellett, hiszen kamerás telefon híján maradt az analóg fényképezőgép – az eldobhatós változat volt akkoriban a legek legje. Aztán izgatottan várhattad, hogy a filmelőhívás után vajon milyen fotókat kapsz majd kézhez. Akkoriban a kamerába keveredett porszem, vagy a ‘kis ablak’ elé belógó ujjhegy volt a legnagyobb photobomber. Mindezek ellenére megvolt a varázsa ennek is.

3.) A műanyag karkötő mánia szinte már az abszurd szintet súrolta. Lényegtelen volt az az aprócska tény, hogy egy idő után inkább volt kényelmetlen ez a hóbort, mint trendi, de hát menő volt, így nem kérdés, hogy minden nap teleaggattad a csuklódat.

4.) Azok a régi kígyós idők, amikor a Nokia volt úr. Folyamatosan döntögette mindenki az egyéni csúcsokat, persze azóta sok telefonos játék kikerült a piacra, de a Snake-et azt gondoljuk senki se felejtette el és talán nem is múlta semmi sem felül.

5.) Ha már a mobiloknál tartunk, a csengőhangok is egészen egyediek voltak. Különféle kották keringtek a baráti társaságok közt, amiket szépen bepötyögve, bizony akár a Linkin Park: Crawling-jára is csenghetett a telefonod, persze polifonikus változatban. De jó is volt!

6.) A házidolgozatokat, vagy egyéb menő celebfotókat bizony floppyn cserélgettük. Neked még megvan valahol bármelyik floppyd?
7.) A Myspace valamikor a kétezres évek második felében kezdett kis hazánkban is feltűnni. Nem csak borítóképet választhattál, hanem olyan egyedire szabhattad a profilodat amilyenre csak akartad. Háttérkép, kedvenc zeneszámok listája (amik felcsendültek ha megnyitotta valakik az oldaladat), sokszor az üzenőfalon mentek a nagy csetelések, de a legfontosabb a barátok listája volt. A top8 sorrendjét folyamatosan változtathattad, de még így se volt könnyű feladat..
8.) A suliból hazaérve szinte még a kabát is rajtad volt mikor már kapcsoltad be a gépet, hogy aztán órákat tölthess el az MSN birodalmában. Az olyan alapállapotok mellett, mint az ‘elfoglalt’, vagy a ‘nincs a gépnél’, a cifra nevek se maradtak ki a sorból, a személyes állapot üzenetekről nem is beszélve. Sőt még azt is beállíthattad, hogy mindenki lássa, most éppen milyen zenét hallgatsz.
9.) Az abszolút álompárt a tinik körében itthon leginkább Britney Spears és Justin Timberlake testesítette meg. Míg a tengerentúlon Jessica Simpson és Nick Lachey szerelmén ámultak, sőt kettejükre egy egész valóságshow-t építettek.
10.) Anya jó öreg hajsütővasa bár a célnak megfelelt, a hajvasaló mégis egy új korszakot jelentett. Szinte pillanatok alatt változtatta meg minden tinilány életét!
11.) Leonardo DiCaprio után Vilmos herceg képeivel voltak tele a magazinok. Bizony akkoriban még ‘haja teljében’ volt és egy egész világ rajongott érte. Még az újságokhoz csatolt poszterekre is felkerült.
12.) Összecsukható telefon kamerával? Az egyik legmenőbb dolog volt, amit csak el lehetett képzelni. A modern technika szelfijeinek ősei bizony ezekkel a csodakészülékekkel készültek. És valamiért még ekkor se sejtetted (vagy lehet nem volt érdekes téma), hogy milyen villámgyorsan fejlődik majd a világ és mennyi minden lesz 10 év múlva.
13.) Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva tudtuk a ‘The Ketchup Song (Aserejé)’ra a koreográfiát – talán még ma is menne.
14.) A Spice Girls Stop-os táncáról nem is beszélve.
15.) Ha már a lánybandánál tartunk, a Spice Girls tagjai voltak az abszolút példaképek, szerencsére mindenki megtalálhatta a saját stílusát a lányok közt. Te ki voltál?
16.) Az MTV ezerrel pörgött már itthon is, így a Laguna Beach-nek köszönhetően te is láthattad, hogy milyen egy kaliforniai gazdag gimis ‘unalmas’ élete, akkoriban ez volt a Gossip Girl. Na jó, ott volt azért a Narancsvidék is.
17.) Vicces mail címekből sem volt hiány! Kíváncsiak lennénk, hogy hányan használják még az akkoriban kreált címeiket, amik inkább az aranyos, vicces vonalat célozták meg és nem a valódi nevek ponttal elválasztott változatát.
18.) Akkoriban uralkodott el a Harry Potter láz, a Gyűrűk Uráról nem is beszélve.
betöltés...