Diana hercegnő balesete nem kellett volna a halálához vezessen – véli egy híres patológus

Diana hercegnő súlyos sérülései nem kellett volna a hercegnő halálát okozzák, véli egy híres brit patológus.

Dr. Richard Shepherd, aki tüzetesen megvizsgálta a Wales-i hercegnő halálát, azt mondja, hogy a kis sérülés – egy véna szakadása -, ami Diana hercegnő halálához vezetett csak azért történhetett meg, mert nem megfelelő helyet történt, a tüdő elérhetetlen helyén.

“A Diana hercegnő sérülése olyan ritka, hogy nem hiszem, hogy karrierem egész ideje alatt láttam volna ehhez hasonlót.” – írta Dr. Richard Shepherd könyvében.

“Diana hercegnő klasszikus példája annak, amit mi minden nap elmondunk: mi lett volna, ha” – mondta az orvos, majd folytatta: “Mi lett volna, ha egy más szögből üti meg magát? Mi lett volna, ha az autó csak 10 km/h-val lassabban haladt volna?”

Az már tudott dolog, hogy Diana halálát az 1997-ben, Párizsban elszenvedett baleset okozta, ám Dr. Richard Shepherd szerint lett volna egyetlen dolog, ami megmenthette volna az életét, és ami csak rajta múlott.

“Mi lett volna, ha használta volna a biztonsági övét?” – teszi fel a kérdést a patológus.

“Valószínűleg pár nappal később bevert szemmel, törött bordával és karral jelent volna meg a nyilvánosság előtt. Mi lett volna, ha…” – zárja Dr. Richard Shepherd.

betöltés...