10 bámulatos first lady, aki beárnyékolta a férjét

Erős és befolyásos nők, akik nem elégedtek meg azzal, hogy a férjeik árnyékában éljenek.

Ismeritek a mondást, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll? Nos, ez a következő hölgyek esetében még inkább igaz!

A felsorolásban ugyanis olyan first ladyk következnek, akik valamilyen oknál fogva legalább annyira ismertté váltak, mint az országokat kormányzó férjeik. A Bright Side listája nyilvánvalóan nem teljes, lehet vitatkozni azon, hogy kik kerültek fel rá, és kik maradtak le, egy biztos: az alábbi nőkért milliók rajonganak, rajongtak. Példaképek lettek családjuk, öltözködési stílusuk, vagy éppen a személyiségük miatt.

Jacqueline Kennedy, Amerikai Egyesült Államok

„A feladatom megmutatni a világnak, hogy Amerika nem a rossz ízlés hazája” – nyilatkozta Jacqueline Kennedy, az Egyesült Államok elnökének, John F. Kennedynek a felesége. Ez sikerült is neki, stílusikonná vált, aki a mai napig ihletet ad tervezőknek és filmkészítőknek egyaránt.

„A ruhának annyira kell szűknek lennie, hogy nőies legyen, és annyira bőnek, hogy ne mutasson túl sokat” – mondta a first lady, aki szelídségével, humorával, éles eszével és férje iránti odaadásával hódított meg mindenkit.

Michelle Obama, Amerikai Egyesült Államok

Életteli és természetes, ezzel vívta ki magának a tiszteletet Michelle Obama. Egy olyan országban, ahol rengeteg a túlsúlyos ember, ő „Mozogjunk!” címmel hirdetett programot és kiskertet gondozott a Fehér Házban. Mindezzel az egészséges életmódra hívta fel a figyelmet.

Ami pedig az öltözködési stílusát illeti, nőies és divatos egyszerre, de akkor sem jött zavarba, ha nyilvánosság előtt kellett beszélnie. Sőt: ebben még elnök férjét is lekörözte.

Grace Kelly, Monaco

A gyönyörű és sikeres színésznő hollywoodi pályafutását hagyta maga mögött, amikor feleségül ment Monaco hercegéhez. Első karácsonyi báljára hercegnéként gyerekeket hívott meg az egész hercegség területéről. 1982-ben halt meg autóbalesetben, ikonikus alakja volt korának.

Carla Bruni, Franciaország

Sikeres modell, énekes és költő, aki egyszerre gyönyörű és intelligens, és akit előbb ismert a világ, mint a francia elnököt, Nicolas Sarkozyt.

Ugyan a múltja nem volt botrányoktól mentes, mégis hamar a francia nők kedvence lett, főleg szabadságszerető természete miatt.

Melania Trump, Amerikai Egyesült Államok

A Trump név hallatán nem mindenki gondolja ugyanazt, de az biztos, hogy Melania szembetűnő jelenség. Karrierjét 16 évesen kezdte milánói és párizsi divatbemutatókon, férjével, az Államok jelenlegi elnökével pedig 1999-ben találkozott. Melania először visszautasította a férfi közeledését, azonban az olyan kitartóan udvarolt, hogy a lány nem tudott ellenállni.

Chantal Biya, Kamerun

Nehéz nem észrevenni Kamerun első asszonyát, akit hazáján kívül még többen ismernek, mint a férjét. Sokat foglalkozik jótékonykodással, az első afrikai központ pedig, ami az AIDS/HIV kutatásával foglakozik, szintén az ő nevét viseli.

Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned, Katar

Őfelsége Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned, a volt katari emír felesége a keleti világ egyik legdivatosabb hölgye, aki a hagyományok ellenére nem elfátyolozott arccal szokott megjelenni a nyilvánosság előtt, doktori címe van és az UNESCO nagykövete.

Állítólag az ország modernizálása és a nyugati világgal való kapcsolatok kiépítése is neki köszönhetőek.

Letizia királyné, Spanyolország

Letizia, V. Fülöp spanyol király felesége gyönyörű híresség, stílusikon és két elbűvölő kislány édesanyja. A külföldi divatlapok is rendszeresen írnak róla, külföldön ő is híresebb, mint férje. Házassága előtt újságíróként dolgozott, nem kis sikerrel, azóta pedig több díjat nyert a gyermekvédelem, a kultúra és az oktatás támogatásában elért eredményeiért.

Rania királyné, Jordánia

Az elegáns Rania Jordánia királyának felesége és négy gyermek anyja, az élete pedig igazi modern Hamupipőke-történet. Ammanban dolgozott ugyanis a helyi Citibankban, és itt ismerkedett meg férjével. Saját magát igazi arab nőnek tartja, aki ideje nagy részét a családjával tölti.

Emellett kiáll a gyermekbántalmazás ellen, a nők elleni erőszakkal harcoló alapítványa van, támogatja az oltásokat és a szervadományozást, és szeretné, ha minden jordániai iskolában lenne számítógép. Részt vesz a nemzetközi politikában is, és a művészetek nagy támogatója.

„A bazsarózsa tündér” – Peng Liyuan, Kína

Xi Jinping elnök felesége már akkor híres és közkedvelt kínai énekes volt, amikor 1986-ban először találkozott férjével, akit ebben az időben még szinte senki nem ismert. Okos, erős jellemű, rendkívül befolyásos nő, ráadásul vezérőrnagy is.

Penget bazsarózsa tündérnek nevezik az emberek, ez a virág pedig Kínában a szépség és érzékiség szimbóluma.

betöltés...