17 tény, amit nem tudtál a Disney rajzfilmekről

Kiről mintázták Aladdint és Ursulát? Miért maradnak olyan sokszor árván a mesék főszereplői? Válaszok a cikkben!

A Merida, a bátor című filmben a boszorkány, aki Merida anyját medvévé varázsolja, belefaragta a Szörny Rt. Sully-ját egy farönkbe.

Dug, a Fel kutyaszereplője Remy árnyékaként köszön vissza a L’ecsóban.

A Csipkerózsika gonosz boszorkányának eredeti hangja ugyanaz, aki Hamupipőke gonosz mostohájáé is. Külsőre is hasonlítanak, nemde?

A Jégvarázs alábbi jelenete 5 teljes napig készült. Ha megnézitek a hegyek kidolgozottságát, nem is meglepő.

Majdnem minden Pixar filmben található valamilyen rejtett utalás az Apple-re, mivel a cég egyik alapítója Steve Jobs volt.

Mary Gibbs, a Szörny Rt. Boo-jának hangja még nagyon fiatal volt a film munkálatainak idején, így nem igazán tudták őt rávenni, hogy sokáig egy helyben maradjon a stúdióban. A készítők ezért egyszerűen felvették őt játék közben, és a filmbeli mondatait ez alapján írták meg.

Aladdint Tom Cruise-ról mintázták.

Az Oroszlánkirályban igazából tigrisüvöltést használtak, mert az hangosabb az oroszlánokénál.

A Disney rajzfilmjeiben a költséghatékonyság jegyében több figurát is “újrahasznosítottak”. Az álruhás Jafar mása az Aladdinból például feltűnik a Notre Dame-i toronyőrben is.

A Macskarisztokraták Hercegnőjének “ikertestvére” pedig a Robin Hoodban köszön vissza.

Mickey és Minnie eredeti hangját egy házaspár, Wayne Allwine és Russi Taylor adta. A két egér viszont a történet szerint nem házas, csak randiznak.

Walt Disney vásárolt egy házat a szüleinek, ám egy meghibásodott radiátor édesanyjának halálához vezetett. Ez (vagyis Disney bűntudata) lehet az egyik lehetséges ok, amiért korai klasszikusainak többségében árván maradnak a szereplők.

A Kis hableány Ursuláját egy híres 70-es évekbeli transzvesztita énekesről, Divine-ról mintázták.

Andy-nek a Toy Storyban van egy képeslapja a falitáblájára tűzve, amit a Fel szereplőitől, Carl-tól és Ellie-től kapott.

A Dzsungel könyve keselyűit a Beatles tagjairól mintázták. Eredetileg a hangjukat is ők adták volna, de végül nem tudtak időpontot egyeztetni.

A Herkules egyik jelenetében a főhős az Oroszlánkirály Zordonját viseli magán prémként.

A Toy Story első részének gonosz, játékkínzó Sid-je a harmadik részben kukásként látható újra.

betöltés...