14 híres karakter, akiket nem tudtuk, hogy valódi emberek inspiráltak

Belle-el, Pocahontas-al és Alice-el felnőve, nevettünk és sírtunk velük, és néha meg is próbáltuk úgy kinézni, mint ők. Mint kiderült, a kedvenc hősök közül sokan valójában nagyon valódi embereken alapulnak. Például, Conrad Veidt hátborzongató mosolya Joker egyik legismertebb jellemzője, Irene Bedard kölcsönözte Pocahontasnak az indián arcvonásait, míg John Nettleship egész megjelenését és a kémia iránti szenvedélyét megosztotta Perselus Pitonnal.

14 ikonikus karaktert találtunk, amelyek részben vagy teljesen valódi embereken alapultak. Ez a lista megmutatja neked, hogy az igazság furcsább, mint a fikció, és minden idők legfurcsább és legcsodálatosabb karakterei valójában léteznek a való életben.

1. Harley Quinn, DC Comics képregény – Arleen Sorkin

Arleen Sorkin amerikai színésznő, forgatókönyvíró és komikus. Sorkin inspirálta és szinkronizálja a DC Comics cselszövőjét Harley Quinn-t.

Paul Dini, a karakter megalkotója megosztja emlékeit: „Arleen és én barátok vagyunk. Amikor Harley-re gondoltam, azt gondoltam magamban: „A mindenit, úgy hangzik, mint Arleen.” Amikor Sorkin udvari bolondként jelent meg a Days of Our Lives (Életünk napjai) sorozatban egy nagyotmondó János ruhában, erre én: „Nos, ő az. Ilyen ruhában kell Jokerrel is rohangálnia.”

2. Joker, DC Képregények – Conrad Veidt

E hátborzongató bohóc eredete nem a cirkuszból származik. Joker vizuális inspirációja a német színész, Conrad Veidt volt, Gwynplaine címszerepével, ’A nevető ember’ című filmben.
Bár Joker a debütálása óta eltelt közel 80 év alatt fejlődött, a karakter főbb jellemzői maradtak: az arcára fagyott mosolya egy csúf sebhely miatt és a kréta-fehér bőre, amit Veidt 1928-ban a képernyőn mutatott.

3. Pocahontas, Pocahontas – Irene Bedard

Irene Bedard a legismertebb a különböző filmekben való indián karakterek alakításáról. Disney számára ő volt Pocahontas fizikai modellje. Irene erőteljes és érzelmi megjelenést adott a karakternek.

4. Belle, A szépség és a szörnyeteg – Vivien Leigh

Belle egy intelligens és szép karakter, akinek főbb jellemzőit sok híres nő és karakter ihlette. Jo March, Katharine Hepburn színésznő karaktere, adta Belle-nek az erőt és a szeretetet a könyvek iránt. Belle eleganciája Edgar Degas impresszionista balerinától és az európai arcvonásai Vivien Leigh és Audrey Hepburn színésznőktől származnak.

5. Milhouse, A Simpson család – Paul Pfeiffer (Josh Saviano)

Milhouse Van Houten Paul Pfeiffer karikatúrája (egy karakter a The Wonder Years sorozatban, melyet Josh Saviano játszott). Mindketten a show főszereplőinek legjobb barátai, ugyanolyan frizurájuk, feltűnő orruk és szemüvegük van. A karakterek ugyanazt a célt szolgálják – a legjobb barátaik oldalán állnak jóban-rosszban.

6. Chuckie Finster, Fecsegő tipegők – Mark Mothersbaugh

Mark Mothersbaugh amerikai énekes, dalszerző, zeneszerző, zenekari tag, lemez producer, szerző és vizuális művész. Nemcsak a Fecsegő tipegők emlékezetes filmzenéjét hozta létre, hanem inspirálta Chucky, a show egyik főszereplőjének designját.

7. Kyle Broflovski, South Park – Matt Stone

Kyle karaktere a sorozat társszerzőjén, Matt Stone-on, alapul, aki a hangját is kölcsönözte neki, és Kyle számos jellemzőjét Matt és az érzései, viselkedése és hite inspirálta. A haja Matt régi frizurájához nyúlik, és mind a karakter, mind az alkotó zsidó.

8. Perselus Piton, Harry Potter – John Nettleship

John Nettleship kémiaprofesszor volt, egyik tanítványa pedig J.K. Rowling. Pontosan ő inspirálta Piton professzor karakterét Rowling könyveiben. Először is, a fizikai hasonlatosság: vékony és „kísértetiesen fehér”, hosszú és gyakran zsíros fekete hajjal, égő tekintet, intenzív viselkedés, szabálytalan fogak, és egy meglehetősen nagy orr, és gyakran egy kicsit ápolatlan és fésületlen volt. Másodszor, az intelligenciája, szelleme és szenvedélye a tantárgya iránt.

Mindenki, aki ismerte őt, kivéve önmagát, azonnal ráismert, mint Pitonra. John Nettleship még egy történetet is elmondott: ”Az ex-diákjaim nagy része felismeri az inspirációt, amikor látják a filmet. Eljöttek hozzám, és azt mondták: ’Láttuk a filmben, uram.’”

9. Ropi a bohóc (Krusty the Clown) , A Simpson család – Rusty Nails

A világhírű Krusty korábban Rusty volt. Az igazi neve James Allen, és Portland területén gyermek műsorokat rendezett. Matt Groening, aki Portlandban nőtt fel, Rusty-val kapcsolatos gyermekkori emlékét használta a Simpsonok inspirációjaként. Krusty-val ellentétben Rusty-t szerette a közössége, és nem csak a TV közönsége.

Matt a Planet Simpson könyvében írta: „Rusty Nails nagyon kedves volt … egy nagyon édes bohóc, de a neve, Rusty Nails, azt hihetetlenül zavarónak találtam, gyermekként.”

10. Alice, Alice Csodaországban – Alice Liddell

Az Alice Csodaországban a legbefolyásolóbb könyvek közé tartozik. Lewis Carroll inspirációja ehhez a könyvhöz Alice Liddell, egy 10 éves kislány volt, és egy barátja. Lewis ihlete egy evezős csónakban jött az angliai Oxford-ban 1858-ban. Közeli barátai 3 fiatal lányával volt ott, Alice, Edith és Lorina Liddell-el. A gyerekek szórakoztatásához egy kis történetet talált ki egy lányról. Alice annyira érdekesnek találta a mesét, hogy könyörgött Carrolnak, hogy írja le neki, és ő nem tudott ellenállni.

11. Zorro, Zorro álarca – Joaquín Murrieta

Zorro története Joaquín Murrieta életrajzán alapul. Ezt a nevet használták Antonio Banderas filmjeiben, aki karakterének a vezetékneve Murrieta.

Joaquin Murrieta 1829 körül született Mexikóban, Hermosillo-ban. Murrieta szembesült a fehér amerikaiak rasszizmusával, ami miatt a társadalom és annak szabályai ellen lázadt. Murrieta „népi hőssé vált… egy lendületes, romantikus figura, aki megesküdött, hogy megbosszulja a családjával szemben elkövetett atrocitásokat, és aki a sok bűncselekményét csak a mexikóiakkal szembeni számos igazságtalanság ’jóvá tétele’ miatt követte el.”

12. Micimackó, Micimackó kalandjai – Winnipeg a medve

Micimackót valójában egy igazi medve ihlette, aki a londoni állatkertben élt, és a neve Winnipeg volt. A medve egy Harry Colebourn nevű kanadai katonának és állatorvosnak köszönhetően került az állatkertbe. Winnie volt az egyik legnépszerűbb állat a londoni állatkertben. Christopher Robin gyakori látogató volt ott, és még a mackóját is Winnieről nevezte el. A. Milne, fia játéka által inspirálva írt egy történetet, és 1926. október 14-én megjelentette a Micimackót.

13. A keselyűk, A dzsungel könyve – The Beatles

1967 a The Beatles népszerűségének csúcspontja és A dzsungel könyve Disney általi bemutatásának éve volt. Állítólag a Beatles menedzsere javasolta, hogy a Disney Studios róluk mintázza a keselyűket. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr nem csak a karakterek hangját kölcsönözték, hanem énekeltek egy dalt is „That’s What Friends Are For” címmel, amikor Lennon hirtelen visszautasította. Ennek eredményeként a dal kvartettre lett átírva.

14. Hook kapitány, Pán Péter – Hans Conried

James Hook kapitány megjelenését, a Pán Péter Disney változatában, az amerikai színész, szinkronszínész és komikus Hans Conried inspirálta. Először Hans feladata csak a kapitány hangjának kölcsönzése volt, de a színész annyira életvidám és eredeti volt jelmezben, hogy az animátorok úgy döntöttek, hogy a képére formálják a karaktert.

Ki a kedvenc képzeletbeli karaktered? Melyik karakter prototípusa lepett meg a legjobban? Nyugodtan oszd meg velünk kommentben!

betöltés...