A köhögő tini megkéri az apját, hogy vigye el a kórházba – néhány órán belül az édesapa összetörik

Gyakori, hogy az emberek a téli hónapokban megbetegszenek. Az is gyakori, hogy az emberek elhalasztják az orvosok vagy a kórházak felkeresését, különösen akkor, ha köhögnek.

Mindannyian voltunk már így; megbetegszel, pihensz egy kis ideig és fokozatosan jobban leszel.

Ha azonban tüneteid továbbra is fennállnak, és hosszabb ideig rosszul érzed magad, akkor jó ötlet lehet legalább egy egészségügyi segélyvonal felhívása és tanács kérése…

Bár igaz, hogy a szervezet általában elég erős ahhoz, hogy orvosi beavatkozás nélkül is harcoljon az influenza és a megfázás ellen, bizonyos esetekben a köhögés, amit tapasztalsz, sokkal vészjóslóbb dologra utalhat, mint egy puszta vírus.

A 16 éves Shayla Mitchell nem igazán érezte jól magát, és olyan köhögéstől szenvedett, ami nem volt hajlandó elmúlni. Kezdetben azt hitte, hogy arcüreggyulladása van.

Közzétette: Dailymailvideos.com2018. szeptember 30., vasárnap

Egy nap azonban annyira rosszul volt, hogy megkérdezte apját, Tom-ot, hogy el tudná-e vinni orvoshoz.

Az apja örömmel megtette, és másnap az iskola után felvette a lányát, és a kórházba vezetett. Még azt is eltervezték, hogy utána elmennek enni.

Shayla-t megvizsgálták, és az orvos egy időre elhagyta a szobát. Amikor visszatért, egy olyan hírt hozott, amely örökre megváltoztatta a lány életét.

Shayla-nak olyan nagy rákos daganata volt, amely a mellkasának közel kétharmadát tette ki. Még az egyik tüdeje is összeomlott, ezért volt, hogy már annyira rosszul érezte magát, és nem tudta abbahagyni a köhögést.

Közzétette: Dailymailvideos.com2018. szeptember 30., vasárnap

A hírek ellenére Shayla és apja úgy döntöttek, hogy akkor is megvacsoráznak, bár természetesen a kórházban kellett étkezniük. Akkor még nem tudták, hogy a következő 450 étkezés a Fairfax Kórház gyermeki onkológiai egységében lesz majd.

Shayla-nak előrehaladott Hodgkin limfómája volt, és a kórjóslat nem volt jó.

Tom úgy döntött, hogy egy gesztussal megmutatja a lányának, hogy mindig támogatni fogja. Elment egy boltba, és vásárolt két egyező karkötőt mindegyikük számára, megígérve, hogy minden nap fogja viselni mindaddig, amíg Shayla le nem győzi a rákot.

A következő néhány évben Tom több száz éjszakát töltött a lányával, miközben együtt harcoltak a szörnyű betegséggel.

Shayla több száz teszten esett át, több vérátömlesztést, sugárterápiát, kemoterápiát és szívmegállást szenvedett el… de soha nem hagyta abba a harcot.

Közzétette: Dailymailvideos.com2018. szeptember 30., vasárnap

Tom számára ez lelki gyötrelem volt. A lánya haját tartotta, miközben hányt, sírt vele, nevetett vele, és bátor volt vele.

Aztán eljött a nap, amikor az orvosok elfogadták, hogy már semmit sem tehetnek Shayla-ért. A teste nem reagált a kezelésre, és a csontvelő transzplantációja nem sikerült.

Íme, amit Tom a Love What Matters Facebook oldalon írt: “Hogy a pokolba kellett volna ezt a beszélgetést lefolytatnom az én drága lányommal?“ – írta. “Hogy a pokolba lettem volna elég bátor ahhoz, hogy elmondjam a lányomnak, hogy meg fog halni? Egyszer hallottam egy idézetet, ami egyfajta összegzése volt a dolgoknak számomra.“ “Lehet egy ember akkor is bátor, ha fél? … Ez az egyetlen alkalom, hogy bátor LEHET.“

“Tudtam, hogy bátornak kell lennem ÉRTE! Természetesen beszéltem vele, és hihetetlen volt, mert ez volt a legelképesztőbb, legszebb, legvarázslatosabb, legcsodálatosabb beszélgetés, amit valaha is megéltem egész életemben, és amit remélem, hogy neked SOHA AZ ÉLETBEN nem kell megtenned…”

Mert amikor Tom befejezte a beszélgetést, a lánya visszasuttogta: “Még mindig bátor vagyok, apa?“

Akkor Tom visszanézett a kicsi lánya szemébe, és látta, hogy mennyi fájdalom volt benne. Már olyan hosszú ideje harcolt, és rájött, hogy nem magáért, hanem érte.

Néhány nappal később Shayla elhunyt. Tom le volt sújtva, de egy dolgot biztosan tudott: Shayla keményen és hosszú ideig harcolt – teljesítette az ígéretét, és bátor volt a végéig.

"I love this crazy, tragic, Sometimes almost magic, Awful, beautiful life" -D. Worley

Közzétette: Tom Mitchell2016. február 5., péntek

Kérjük, oszd meg ezt a történetet barátaiddal a Facebookon, hogy megtiszteld Shayla-t és az összes más, rákban meghalt gyermeket.

betöltés...