Hogyan lehet elaludni 2 perc alatt az amerikai haditengerészet szerint

Miközben a katonák a valódi csatatéren vívják a harcaikat, sokan közülünk itt a békés világban küzdünk a saját ügyeinkkel. Az alváshiány nagyon gyakori probléma, amelyet az emberek napjainkban a stressz, a kiegyensúlyozatlan napirend vagy az érzelmi nehézségek miatt tapasztalnak. A statisztikák azt mutatják, hogy az Egyesült Államokban közel 70 millió ember szenved alvászavarban. Ezen a ponton már nem segít, ha a hálószobád hűvös, sötét és csendes. A nehéz idők különleges intézkedéseket igényelnek.

Tudjuk, hogy a jó éjszakai alvás jó nappalokat jelent, és örömmel mutatjuk be neked is az amerikai hadsereg trükkjét, amivel kevesebb, mint 120 másodperc alatt elaludhatsz.

A gyors ellazulás és elalvás titkát először a Lazíts és győzz: Bajnoki teljesítmény (Relax and Win: Championship Performance) című könyvben írták le 1981-ben. De ezt az elméletet és gyakorlatot még csak most kezdték széles körben megvitatni és átlagemberek által végrehajtani.

A technika kitalálását kemény katonai vezetőknek tulajdonítják, akiket aggasztott a katonák teljesítménye. A fáradtság és az alváshiány olyan hibákhoz vezetett, amelyeket egy jó katonának nem kellett volna elkövetnie – sokkal éberebbnek kellett volna lenniük. Ez a módszer az esetek 96\%-ában sikeresnek bizonyult 6 hetes tesztelés után.

Íme, a fizikai és mentális lépések, amelyeket meg kell tenned, körülbelül 1,5 percet eltöltve velük (nem számolva azt a 120 másodpercet, ami ahhoz szükséges, hogy elaludj).

1. lépés

Lazítsd el az arcizmaidat, beleértve a nyelvedet, az állkapcsodat és a szemed körüli izmokat is.

2. lépés

Engedd le a válladat a lehető legalacsonyabbra. Ezután lazítsd el a fel- és alkarodat az egyik oldalon, majd a másikon.

3. lépés

Lélegezz ki és lazítsd el a mellkasodat. Ezután lazítsd el a lábaidat, a comboktól a lábszáradig haladva.

4. lépés

A korábbi lépések már könnyűnek tűnnek, most, hogy elértünk ehhez, amikor teljesen meg kell tisztítanod az elmédet.

10 másodpercnyi relaxálás után ideje elengedni. Lloyd Bud Winter, a könyv szerzője, három képet javasol, amelyek segíthetnek eltüntetni a gondolataidat, és kizárni mindent.

1. kép: Egy nyugodt tavon lévő kenuban fekszel, ahol nincs semmi, csak a tiszta kék ég feletted.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hidden Canoe on Lake Nokomis in Minneapolis, MN

Tyler Holley (@tjholleyphotography) által megosztott bejegyzés,

2. kép: belebújsz egy fekete bársony függőágyba, egy koromsötét szobában.

3. kép: mondogasd azt újra és újra 10 másodpercig, hogy „ne gondolkozz, ne gondolkozz, ne gondolkozz”.

A központi idegrendszered az első, ami megszenvedi, ha hosszútávon problémáid vannak az alvással. Egyéb negatív hatások közé tartozik még a gyengült immunitás, a memória problémák, a magas vérnyomás, a súlygyarapodás és még sok más. Akkor miért kockáztatnád mindezt, ha kipróbálhatsz egy teljesen új megközelítést? Tényleg nincsenek kifogások.

Reméljük, hogy ez a katonai technika egy kis kreatív csavarral segít neked, hogy gyorsabban és hosszabb ideig aludj.

Próbáltad már? Szeretnénk hallani a tapasztalataidat és minden más tippet és trükköt, amit ismersz a jó éjszakai alvásért!

betöltés...