Az elválaszthatatlan bernáthegyi triót kirakják a menhelyre – a személyzet elhatározta, hogy talál nekik egy örök otthont együtt

Soha nem fogom megérteni, hogy az emberek hogyan tudják kidobni az állatokat a menhelyekre, és elhajtani, mintha az életük most jobb lenne.

El tudom fogadni, hogy néhány szélsőséges helyzetben egy otthon tarthatatlanná válik egy háziállat számára, és egyes esetekben nincs más lehetőség, mint egy állatnak új otthont keresni egy menhelyen keresztül.

De az esetek többségében azonban a tulajdonos a hibás – legyen szó akár az előrelátás, a lendület vagy az együttérzés hiányáról. 2018 októberében az Edmonton-i Állatmenhelyre három bernáthegyi kerüt be, Goliath, Gunther, és Gasket.

Nem tudták, honnan jöttek, vagy hogyan kerültek a menhelyre, de hamar rájöttek, hogy ez a három kutya különleges…

Wanted: Special Adopter! We are facing a giant adoption challenge (literally) and need your help to find these three...

Közzétette: Edmonton Humane Society – 2018. október 9., kedd

Amikor a kölykök megérkeztek a menhelyre, eltekintve attól, hogy kissé soványak voltak, teljesen egészségesek voltak. Tény, hogy semmi jelét nem mutatták az aggodalomnak… kivéve, ha a menhely megpróbálta elkülöníteni őket.

Kiderült, hogy a testvérek között kivételes kötelék van, ami azt jelenti, hogy szétválasztva folyamatosan keresik egymást. És nemcsak ez, de mindhárom idegesen lihegett, és járkált körbe, amikor a többiek távol voltak… a szorongás klasszikus jeleit mutatták.

Otthon keresés
Ennek eredményeként az Állatmenhely úgy döntött, hogy egyszerűen nincs módja annak, hogy új otthonuk legyen, kivéve, ha valaki beleegyezik abba, hogy mindhármat hazavigye.

WOW! Since putting out the call for help to find a forever home for our trio of bonded Saint Bernard dogs, we have...

Közzétette: Edmonton Humane Society – 2018. október 10., szerda

Jamey Blair, az EHS állat-egészségügyi és védelmi igazgatója egy sajtóközleményben elmondta: „Ez a három szelíd óriás megnyerte a személyzet és az önkéntesek szívét – még a túlzott nyáladzásuk is. Míg az egymáshoz való ragaszkodásuk egyedülálló kihívást jelent, hogy találjunk nekik egy otthont, amely az egész 159 kg-ot tudná gondozni, biztosak vagyunk benne, hogy van egy család valahol, aki egy második esélyt adhatna a három kutyának.”

We have a very important PUP-DATE! 🐶🐶🐶 Goliath, Gasket & Gunther, the three Saint Bernard dogs who won the hearts of...

Közzétette: Edmonton Humane Society – 2018. október 18., csütörtök

Természetesen, otthont találni három ilyen gyengéd óriásnak nem könnyű feladat. Együttesen a kutyák súlya 159 kg, és nemcsak sok helyet igényelnek a futkározáshoz és a játékhoz, hanem minden hónapban körülbelül 350 dollár (kb. 100 ezer forint) értékű ételt is.

Mindazonáltal a menhely mindent megtett, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot. Miután a történetük vírusszerűen elterjedt, a három kutya véget nem érő ajánlatokat kapott. Kanadában, az Egyesült Államokban és még Ausztráliában élő emberek kérelmei is özönlöttek – annyira sok, hogy egy idő után az egyesület nem tudott többet fogadni.

Végül egy Edmonton-i családot választottak, mert a menhely úgy ítélte meg, hogy képesek biztosítani a tökéletes örök otthont Goliath, Gunther, és Gasket számára.

A három kutya most boldog és hozzászokott az új környezetéhez. Van egy hatalmas udvaruk, hogy játsszanak, és örülnek, hogy együtt vannak… ahogy lenniük kell.

What an AWESOME week for adoptions! Last week 123 EHS adoptables found their forever homes, including Goliath, Gunther...

Közzétette: Edmonton Humane Society – 2018. október 22., hétfő

Annyira örülünk, hogy ez a három kutya együtt maradt!

Ha ez mosolyt csalt az arcodra, oszd meg a cikket a Facebookon!

betöltés...