6 váratlan szokás, amelyek minden nap rombolják az életünket

Azt mondják, hogy a boldogság egy homályos kifejezés, mivel mindenkinek megvan a saját elképzelése arról, hogy mi az. De a pszichológusok és neurológusok nem értenek egyet ezzel. Ők tudják, hogy mi tesz bennünket, mint emberi lényeket elégedetté és mi tesz bennünket szomorúvá. Néha szörnyen érezzük magunkat a mindennapi dolgok és szokások miatt, amelyeket nem is észlelünk.

Megtudtuk, milyen dolgokat kell elkerülnünk az életünkben, hogy boldogok legyünk, és készítettünk egy listát a káros dolgokról, amelyeket jobb, ha azonnal abbahagysz.

6. Mindig ülünk.

Napjainkban az egy helyben ülő életmód megszokott dolog. Esténként autóval vagy tömegközlekedéssel megyünk haza, és otthon ülünk, ahol TV-t nézünk vagy barátainkkal csevegünk online.

Mozgás nélkül az endorfinok és a boldogságért felelős egyéb hormonok szintje csökken. Napi 30 perces séták vagy heti 2 edzés energikusabbá és elégedettebbé tesz, függetlenül attól, hogy mi történik az életedben.

5. Az egész napot a házban töltjük.

Mindannyian tudjuk, hogy az “otthonról végzett munka” nem feltétlenül járul hozzá a boldogsághoz. De kiderül, hogy az olyan helyek, mint a mozik, éttermek és más helyek, amelyeket szeretünk meglátogatni, sem mindig engedik, hogy élvezzük az életünket.

De ha egy ismeretlen helyen töltesz némi időt a szabadban, boldogabbá válsz, és önbecsülésed javulni fog. A pszichológusok ezt a módszert nevezik “kalandterápiának”. És érdemes megjegyezni, hogy nem számít, hogy egy másik országba vagy egy szomszédos faluba mész, ahol még soha nem voltál, mindkét esetben boldogabbá válsz.

4. Nem figyelünk a körülöttünk zajló dolgokra.

Nagyon fontos, hogy ne csak arra figyeljünk, hogy mit csinálunk, hanem azt is, hogy hogyan csináljuk. Például, képzeljünk el két lányt. Az egyik dühös, mert ki kell takarítania a házát: inkább randizna egy divatos étteremben, de senki nem hívta el. Egy másik lány épp mosogatja az edényeket, és örül, hogy van némi ideje kitakarítani a házat.

Az első esetben a lány kimerültnek fogja érezni magát, és a második esetben a lány nyugodtabb lesz. A képességünk arra, hogy a mának éljünk, és az, hogy soha nem hagyjuk, hogy a félelmeink, a megbánás, és az emlékek zavarjanak bennünket, az életünket még érdekesebbé teszi.

3. Csak fogyasztunk.

Annak érdekében, hogy az életünket értelmessé tegyük, nemcsak venni kell, hanem adni is. A jócselekedetektől jelentőségteljesnek érezzük magunkat és elégedetté tesznek minket.

Íme, néhány jó hír: még a legkisebb jó cselekedetek is felvidíthanak minket. Ajándékot venni valakinek, pár soros üzeneteket írni, vagy akár lefesteni egy falat, mind olyan dolgok, amelyek arra engednek következtetni, hogy van egy célunk ebben az életben, és hogy valakinek szüksége van ránk.

2. Elszigeteljük magunkat másoktól.

Még az egyéniség korában is minden egyes embernek szüksége van arra, hogy egy csoporthoz tartozzon. És ez nem csak a legközelebbi barátainkról és családtagjainkról szól. Ahhoz, hogy valóban boldog legyél, kapcsolódni kell más emberekhez.

Különböző tanulmányok szerint ez az érték segít a betegségek leküzdésében, csökkenti a stressz szintjét, és magabiztosabbnak érezzük magunkat. És nem számít, milyen csoporthoz tartozol: lehet egy labdarúgó klub, egy játékklub, bármi. Csak érezned kell, hogy tartozol valamihez.

1. Nem alkotunk semmit.

Kreatív hobbikra van szükségünk, nem pénzért és hírnévért, hanem az egészségünkért. Bizonyított, hogy az alkotási folyamat csökkenti a stressz szintjét, javítja a hangulatot és segít a depresszió elleni küzdelemben.

Ne felejtsük el, hogy a kreativitás nem csak az éneklésről és a festésről szól, hanem bármi lehet, ami egyedi megközelítést igényel. Ültess néhány virágot, válaszd ki a falak színét, végezz házimunkát, és kapcsold be a képzelőerődet – ez minden!

A boldogság nem olyan, amire törekedni kell. Ez apró dolgokból áll, így bármely pillanatban meg tudjuk teremteni. Van olyan szokásod, amely megakadályoz abban, hogy boldog légy?

https://brightside.me/inspiration-psychology/6-unexpected-habits-that-ruin-our-lives-every-day-655610/

betöltés...